Astfel, Executivul pregăteşte actele normative care vor cuprinde acele măsuri pentru perioada de după 1 iunie, în contextul stării de alertă declarate în urma epidemiei de coronavirus.

“Miercuri sau joi avem de pregătit actele normative pentru după 1 iunie”, a spus Orban în timpul unei vizite la Ştefăneşti, fără a face alte precizări cu privire la actele normative care urmează să fie discutate.

Ce măsuri ar putea fi luate după 1 iunie

Mai multe domenii vitale pentru economie aşteaptă o decizie a Guvernului pentru revenirea la activitate. Este vorba despre activităţile comerciale din mall-uri, de domeniul HORECA, precum terasele, restaurantele, hotelurile.

O decizie este aşteptată şi de companiile aeriene, pentru reluarea zborurilor.

Reprezentanţii din turism anunţau, după o discuţie cu premierul Ludovic Orban, pe 18 mai, că după 1 iunie este posibil să se relaxeze măsurile care le afectează activitatea.

Reprezentanții Horeca spuneau că este posibil ca terasele și restaurantele să se redeschidă de la 1 iunie, iar hotelurile, de pe 15 iunie, dacă evoluţia epidemiei va permite aceste măsuri de relaxare.

Guvernul ia în calcul acordarea de garanții guvernamentale pentru creditele contractate de IMM-uri pentru capital de lucru și investiții, prelungirea acordării șomajului tehnic pentru sectoarele care nu își pot relua activitatea, într-o primă etapă, iar, ulterior, susținerea din fonduri guvernamentale a unei părți a cheltuielilor de salarizare pentru angajații ale căror locuri de muncă vor fi menținute de angajatori.

Citeşte şi:

VIDEO | Mizerie de nedescris. Imagini cu containerele în care stau sezonierii români la o fermă din Germania

Beatrice Mahler, managerul de la “Nasta”, spitalul cu 6 asistente contaminate cu COVID-19, a fost dată în judecată de Ministerul Sănătății, pentru că și-a ocupat ilegal postul

VIDEO| O echipă cu 15 specialiști români a plecat în SUA. Orban: „Merg să ajute, dar și să vadă cum acționează medicii în lupta cu COVID”

„The Mountain” din Game of Thrones are 2.05 metri. Superba lui soție e mult mai mică, nu-i ajunge nici până la umăr și arată așa
PARTENERI - GSP.RO
„The Mountain” din Game of Thrones are 2.05 metri. Superba lui soție e mult mai mică, nu-i ajunge nici până la umăr și arată așa
Horoscop 6 iulie 2020. Taurii sunt cuprinși de o stare de agitație care va fi greu de domolit
HOROSCOP
Horoscop 6 iulie 2020. Taurii sunt cuprinși de o stare de agitație care va fi greu de domolit