Mergi direct la conținut »
Guy Verhofstadt, liderul grupului ALDE din PE, vine la Bucureşti, să susţină USR în campanie. Lovitură pentru partidul lui Tăriceanu
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Guy Verhofstadt, liderul grupului ALDE din PE, vine la Bucureşti, să susţină USR în campanie. Lovitură pentru partidul lui Tăriceanu

Guy Verhofstadt, liderul grupului ALDE din PE, vine la Bucureşti, să susţină USR în campanie. Lovitură pentru partidul lui Tăriceanu

Guy Verhofstadt, liderul grupului ALDE din Parlamentul European, vine la Bucureşti, la finalul campaniei pentru alegerile europarlamentare, la mitingul organizat de Alianţa USR-PLUS. Este o lovitură pentru partidul lui Călin Popescu Tăriceanu, care face parte din familia europeană a ALDE. În urma alegerilor din 26 mai, în funcţie de rezultatele la nivel european se conturează un nou grup politic, din care ar urma să facă parte şi partidul lui Emmanuel Macron din Franţa.

De Valentina Postelnicu,

USR a anunţat că, imediat după alegerile europarlamentare, va lua parte la la negocierile privind formarea unui nou grup în Parlamentul European, alături de En Marche (Franța), Ciudadanos (Spania), NEOS (Austria) și reprezentanți din ALDE.

În prezent, din familia europeană a ALDE face parte partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu, însă acesta este ameninţat cu excluderea, în urma reformei justiţiei, realizată de coaliţia PSD-ALDE.

Guy Verhofstadt și europarlamentarul olandez Matthijs van Miltenburg, lideri ai grupului ALDE din Parlamentul European, au criticat dur pe conturilor lor de Twitter votul dat de partidul lui Călin Popescu Tăriceanu pentru modificarea codurilor penale în beneficiul infractorilor și cer ALDE să excludă din rândurile sale partidul condus de Tăriceanu, despre care scriu că ”a trecut o linie roșie”.

Barna: „Percepția despre USR la nivel european este că suntem echivalentul En Marche

Comitetul Politic al USR a decis, cu majoritate de voturi, ca viitorii europarlamentari ai partidului să participe, după alegerile europarlamentare din 26 mai, la negocierile privind formarea unui nou grup în Parlamentul European, alături de En Marche (Franța), Ciudadanos (Spania), NEOS (Austria) și reprezentanți din ALDE Europe, a anunţat partidul, printr-un comunicat oficial.

Grupul de Înmormântare Strategică spune că a greșit decedații de COVID-19 din București din cauza “unor deficiențe tehnice” la DSP
Recomandări

Grupul de Înmormântare Strategică spune că a greșit decedații de COVID-19 din București din cauza “unor deficiențe tehnice” la DSP

 

Percepția despre USR la nivel european este că suntem echivalentul En Marche. Ceea ce a reușit USR să facă este privit cu foarte multă admirație, în condițiile în care, după intrarea în Parlament, partidul a rămas pe un trend ascendent și consistent, implicându-se în proiecte noi, de impact, precum Fără penali în funcții publice și Oameni noi în politică. În ceea ce privește votul de astăzi din Comitetul Politic al USR, nu este vorba de un vot de afiliere pentru că noul grup încă nu există, ci de un mandat acordat viitorilor noștri europarlamentari”, a declarat președintele USR, Dan Barna.

Guy Verhofstadt: „Aștept cu nerăbdare să fiu alături de voi pentru mitingul final al Alianței voastre în București

UR a prezentat şi câteva mesaje primite de la reprezentanţii partidelor din Europa. Astfel, în mesajul transmis membrilor USR de către Guy Verhofstadt, liderul grupului ALDE din Parlamentul European, acesta vorbeşte despre intrarea USR în noul grup politic european.

Medic la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Hunedoara: “DSP ține testele COVID-19 la sertar”
Recomandări

Medic la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Hunedoara: “DSP ține testele COVID-19 la sertar”

 

În numele liberalilor și democraților din Parlamentul European, doresc să vă spun că așteptăm cu nerăbdare să vă primim în grupul nostru în următorul Parlament European. Multe lucruri sunt în joc în aceste alegeri europene. Trebuie să nu îi lăsăm pe naționaliști și populiști să paralizeze Uniunea Europeană. Totuși, această UE nu funcționează deloc bine. Trebuie, așadar, să înnoim UE, pentru a fi capabili să ne apărăm valorile și modul de viață în lumea de mâine. Pentru a putea reuși, avem nevoie de parteneri în România, care au credibilitatea de a proteja valorile noastre europene comune, credibilitatea de a apăra statul de drept și de a lupta împotriva corupției. Fără penali în funcții publice. Aștept cu nerăbdare să fiu alături de voi pentru mitingul final al Alianței voastre în București”, este mesajul transmis de către Guy Verhofstadt.

Tolo: Criza COVID-19 și carantina de la Suceava. Nu-i mai faceți zombi pe români!
Recomandări

Tolo: Criza COVID-19 și carantina de la Suceava. Nu-i mai faceți zombi pe români!

 

Ne leagă aceleași ambiții. Vrem să lucrăm cu voi pentru viitorul Uniunii Europene. Vrem să creăm un nou grup în Parlamentul European cu noi energii, cu dorință de reformă pentru noi toți. Nordul și sudul, estul și vestul Europei trebuie să se unească pentru a aduce aer proaspăt, trupe proaspete astfel încât să schimbăm modul în care UE funcționează. Vrem să lucrăm împreună ca să construim o alianță puternică în mijlocul PE”, a transmis USR și Nathalie Loiseau, primul candidat pe lista La Republique en Marche (LREM), partidul președintelui francez Emmanuel Macron.

Noi împărtășim valorile și dedicația voastră și știm cât de tare ați luptat pentru a da oamenii condamnați pentru corupție afară din instituțiile publice. Avem, de asemenea, în comun angajamentul față de domnia legii și față de democrație, față de valorile societăților noastre. 26 mai este o zi cu adevărat importantă pentru Europa. Există forțe întunecate care prind putere peste tot care pun în pericol proiectul nostru european. Europa are nevoie de USR”, este mesajul transmis membrilor USR de Luis Garicano, primul candidat pe lista Ciudadanos, Spania.

Motto-ul pe care îl aveți, Fără penali în funcții publice‵, este inspirațional pentru noi toți. Motto-ul vostru ar trebui să fie o bază comună pentru munca noastră liberală, pentru politici liberale și pentru toate partidele liberale”, a declarat și Nick Donig, secretar general al Forumului Liberal Noua Austrie (NEOS).

Citeşte şi:

Close
Închide
  Close