Mergi direct la conținut »
Partidul lui Tăriceanu, criticat și amenințat cu excluderea din ALDE Europa după votul la schimbarea codurilor penale: "A trecut o linie roșie"
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Partidul lui Tăriceanu, criticat și amenințat cu excluderea din ALDE Europa după votul la schimbarea codurilor penale: „A trecut o linie roșie”

Guy Verhofstadt și europarlamentarul olandez Matthijs van Miltenburg, lideri ai grupului ALDE din Parlamentul European, au criticat dur pe conturilor lor de Twitter votul dat de partidul lui Călin Popescu Tăriceanu, miercuri, pentru modificarea codurilor penale în beneficiul infractorilor și cer ALDE să excludă din rândurile sale partidul condus de Tăriceanu, despre care scriu că ”a trecut o linie roșie”.

De Dragoș Tănase,

Postarea liderului ALDE Europa, lui ‏Guy Verhofstadt:

„Din păcate, situația din România continuă să fie în regres. Grupul ALDE a decis, la începutul lunii aprilie, să excludă ALDE România. Ne așteptăm ca formațiunea noastră să urmeze această decizie și să o excludă în mod oficial din mișcarea noastră, cât mai curând posibil” – Guy Verhofstadt.

Postarea europarlamentarului Matthijs van Miltenburg, membru ALDE Europa:

„Un nou atac asupra statului de drept, în România; Camera Deputaților subminează lupta împotriva corupției. Grupul ALDE din Parlamentul European ar trebui să sublinieze clar pentru ALDE România că a trecut o linie roșie! E timpul să acționăm Guy Verhofstadt!” – Matthijs van Miltenburg.

Liberalii austrieci (NEOS – Noua Austrie și Forumul Liberal) au cerut din nou excluderea partidului lui Călin Popescu Tăriceanu din ALDE european la consiliul extraordinar care a avut loc în februarie la Berlin, amintește G4Media.ro.

Lui Tăriceanu i se reproșează că partidul său nu a respectat raportul Comisiei de la Veneția, deși liderul ALDE s-a angajat că va transpune recomandările raportului în legislația internă. O decizie ar urma să fie luată în iunie, după alegerile pentru Parlamentul European.

La începutul acestui an, Guy Verhofstadt, liderul ALDE Europa avea un mesaj clar pentru Guvernul României: „Trebuie să îşi îndeplinească angajamentele privind statul de drept”.

Codurile Penale, modificate după decizia CCR, au trecut miercuri de Parlament. Opoziţia anunţă un nou atac la CCR.

Află cine sunt parlamentarii din Opoziţie care au votat Codurile Penale şi ce prevederi controversate cuprind proiectele adoptate.

Povestea unui poliţist din Suceava care nu reuşeşte de două luni să scape de COVID-19. „Am făcut în total 8 teste COVID, stau închis fără simptome de 60 de zile, iar în situația mea sunt mulți”
Recomandări

Povestea unui poliţist din Suceava care nu reuşeşte de două luni să scape de COVID-19. „Am făcut în total 8 teste COVID, stau închis fără simptome de 60 de zile, iar în situația mea sunt mulți”

 

FOTO – Hepta


Citește și… Comisia Europeană: „Vom studia cu atenţie proiectele de modificare a Codului Penal şi a Codului de procedură penală”

Verhofstadt spune ce a convenit cu Tăriceanu, la Bucureşti: „Implementarea completă a recomandărilor Comisiei de la Veneția”. Ce spun liderii coaliţiei

Ce a transmis Klaus Iohannis delegaţiei Comisiei de la Veneţia. Şeful statului, nemulţumit de modul „defectuos” în care PSD legiferează. Cel mai recent exemplu, votul pe Codurile Penale


 

Close
Închide
  Close