Mergi direct la conținut »
Hackerii iranieni au făcut pagube de sute de milioane de dolari, în ultimii doi ani
Tehnologie Libertatea > Ştiri > Tehnologie > Hackerii iranieni au făcut pagube de sute de milioane de dolari, în ultimii doi ani

Hackerii iranieni au făcut pagube de sute de milioane de dolari, în ultimii doi ani

Hackerii iranieni au desfăşurat atacuri cibernetice împotriva a mii de persoane şi la peste 200 de firme din întreaga lume, în ultimii doi ani. Pagubele produse sunt de ordinul a sute de milioane de dolari, a afirmat, miercuri, cotidianul Wall Street Journal (WSJ), care citează Microsoft.

De Dragoș Tănase,

Atacurile acestora au dus la ștergerea datelor din calculatoare sau furtul de informaţii secrete, afectând firme din numeroase domenii din Arabia Saudită, Germania, Marea Britanie, dar şi din India sau Statele Unite, potrivit WSJ.

„Aceste atacuri distrugătoare sunt evenimente extrem de destabilizatoare”, a precizat John Lambert, şeful diviziei Threat Intelligence Center de la Microsoft (MSTIC), citat de cotidian.

Gigantul informatic a reuşit să identifice sursa acestor atacuri, un grup pe care îl numeşte Holmium. Unele dintre acestea au fost executate de o celulă intitulată APT33.

Microsoft nu este singura companie care denunţă capacităţile iraniene în materie de atacuri cibernetice. Specialiştii consideră că Republica Islamică face totul pentru a fi printre primele puteri în domeniul informatic, alături de Rusia, China, dar mai ales Statele Unite.

Microsoft a precizat că atacurile – chiar dacă au lovit şi ţinte europene şi americane – au vizat în special Orientul Mijlociu, unde Iranul este foarte angajat în războaiele din Yemen şi Siria.

„Ei sunt pe cale să-şi perfecţioneze cunoştinţele şi să-şi dezvolte capacităţile. Riscăm să fim surprinşi de progresele pe care le-au făcut atunci când îşi vor îndrepta din nou atenţia spre Statele Unite”, a explicat John Hultquist, directorul serviciului de analiză a informaţiilor la compania de securitate cibernetică FireEye, citat de Agerpres.

În privința pagubelor, sursa citată nu precizează o sumă exactă, ci se rezumă la „ordinul a sute de milioane de dolari”.

Află cum a ajuns un hacker de 19 ani să câștige 1 milion de dolari într-un an, fără să facă nimic ilegal!

FOTO – Pixabay.com


Citește și… Sute de milioane de adrese de email au fost sparte de hackeri, iar parolele lor sunt distribuite pe internet. Cum poți să verifici dacă te numeri printre victime

14 hackeri români, arestaţi de DIICOT și Secret Service, extrădaţi în America

Provocare pentru hackeri din partea Elveției. Cât vor primi cei care vor pirata votul electronic


 

 
 
Close
Close
Închide