MENIU CAUTĂ

Sute de milioane de adrese de email au fost sparte de hackeri, iar parolele lor sunt distribuite pe internet. Cum poți să verifici dacă te numeri printre victime

Distribuie

Aproximativ 773 de milioane de adrese de email au fost sparte, iar 21 de milioane de parole unice sunt distribuite acum ilegal pe partea întunecată a internetului (dark web).

Anunțul a fost făcut de Tory Hunt, un expert în securitate online. El arată că adresele de email sparte provin de la mai multe domenii ale unor giganți IT.

Totodată, mai multe publicații au relatat că un plugin foarte folosit pe platforma WordPress, numit „Social Network Tabs”, a fost compromis de hacker, lăsând multe conturi de Twitter vulnerabile.

„Pluginul conținea în codul sursă al său mai multe detalii despre conturile de Twitter. Oricine putea să vadă codul sursă, putea să vadă și legăturile către conturile de Twitter. De aici până la avea acces la acele conturi mai este doar un pas, pentru că acel cod sursă permite menținerea accesul la contul de Twitter, prin intermediul pluginului, fără a fi nevoie ca utilizatorul să se autentifice de fiecare dată”, arată TechCrunch, citat de socialmediatoday.com.

În cazul adreselor de email sparte, internauții pot verifica dacă sunt victime ale hackerilor folosind site-ul haveibeenpwned.com. Acest site include o dată de baze cu adresele de email sparte.

Pentru a evita o situație neplăcută, specialiștii în IT sugerează că oamenii ar trebui să își schimbe parolele folosite pe internet în mod regulat.


CITEȘTE ȘI: Învinovățirea victimelor! 12 judecători români au considerat că dacă fetele minore violate nu au spus părinților, tăcerea e dovada că și-au dat consimțământul pentru sex


 

Citește mai multe despre hacker pe Libertatea.

Comentarii