De Mihai Niculescu,

Harta coronavirusului arată evoluția numărului îmbolnăvirilor, a deceselor dar și a persoanelor care s-au vindecat, prin reprezentare grafică în diverse regiuni ale lumii.

Țările în care a fost confirmat coronavirusul COVID-19

Zonele roșii de pe harta coronavirusului arată țările în care au fost confirmate cazuri de coronavirus. Este disponibilă în acest moment și harta coronavirus pentru Romania, construită pe platforma hărții globale puse la dispoziție de Universitatea John Hopkins, din SUA și care folosește datele oficiale oferite de Institutul Național de Sănătate Publică

Coronavirusul a debutat în Wuhan, China și s-a răspândit rapid în alte țări din Asia, ajungând și în Europa. China este țara în care au fost confirmate cele mai multe cazuri de infecție cu coronavirus și în care au fost înregistrare cele mai multe decese.

Italia este a doua cea mai afectată de COVID-19, numărul infectărilor sărind de 12.000, iar numărul deceselor ajungând la peste 800 (date disponibile pe 12 martie)

Coronavirusul s-a răspândit deja pe mai multe continente, motiv pentru care, pe 11 martie, OMS a declarat COVID-19 pandemie globală.

Citeşte şi:

LIVE UPDATE | Coronavirus în România: 4.057 cazuri de COVID-19 confirmate. Numărul deceselor a ajuns la 182

LIVE UPDATE | 174 de cazuri de coronavirus în București. Situația pe sectoare

LIVE UPDATE – Coronavirus în Europa | Franța a raportat 833 de morți în ultimele 24 de ore, cu peste 450 mai mult față de ieri