De Ciprian Iana,

Astfel, kenyanul Eliud Kipchoge a devenit primul om din lume care a alergat cei 42 de kilometri în mai puțin de două ore.

Redactorul Libertatea, Andreea Archip, a vorbit despre cel care asigură din mașini speciale tempoul perfect pentru atleți în cadrul emisiunii ”Adriana Nedelea LA FIX”.

”Să ne imaginăm ce înseamnă să dobori un astfel de record. Profesorul Helmut Winter reprezintă o mică verigă din angrenaj. În cursă, Eliud Kipchoge fost însoțit de 43 de pacemakeri. În realitate, au trecut linia de sosire sute de oameni, nu numai alteltul kenyan”, a spus Andrea Archip în cadrul emisiunii ”Adriana Nedelea LA FIX”.

Redactorul Libertatea care a realizat interviul cu profesorul pasionat de atletism a explicat și de ce recordul lui Eliud Kipchoge nu este recunoscut oficial.

”Sunt foarte multe elemente care nu sunt acceptate de către comunitatea de atletism. Recordul kenyanului nu a fost acceptat pentru că atletul purta un anumit tip de încălțăminte de sport, apoi a fost însoțit de mașini și de acei pacemakeri”.

Despre munca depusă de un atlet de maraton, Andreea Archip a povestit că este ”extraordinară”, fiind nevoie de cel puțin patru luni de antrenament intens pentru a duce la bun sfârșit această cursă.

Citeşte şi:

Imagini șocante. Cinci lei mor de foame într-o grădină zoologică

Novak Djokovici, victoria 900 în circuitul ATP. ”Abia m-am încălzit”

Simona Halep, în urcare în clasamentul WTA. E din nou pe podium

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
GSP.RO

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...

Horoscop 27 mai 2020. Peștii au o relație bună cu cei din apropierea lor
HOROSCOP

Horoscop 27 mai 2020. Peștii au o relație bună cu cei din apropierea lor