MENIU CAUTĂ
15 Iun. 2018 14:47 , de Daniel Ionașcu

Hidroelectrica va livra energie către Metrorex și RATB

Distribuie

Hidroelectrica a câştigat procedurile de achiziţiei publică furnizarea de energie electrică către Metrorex și RATB, potrivit unui comunicat al companiei de stat. Metrorex este tot o societate de stat, fiind controlată de către Ministerul Transporturilor, iar RATB este o regie a Primăriei București.

”Criteriul de atribuire utilizat în cadrul licitaţiilor desfăşurate pe platforma SEAP a fost «preţul cel mai scăzut». Cele două contracte, ce urmează să se deruleze pe o perioadă de un an începând cu 01.07.2018, au ca obiect livrarea de către Hidroelectrica a unui total de cca. 297.000 MWh energie electrică pe medie şi joasă tensiune: 195.000 MWh către Metrorex SA şi 101.678 MWh către RATB”, arată un comunicat transmis vineri de companie.

Hidroelectrica nu precizează care este valoarea acestor contracte.

Profit imens

Anul trecut, Hidroelectrica a înregistrat un profit brut de 1,6 miliarde de lei la o cifră de afaceri de 3,254 miliarde.

Pentru primul trimestru al anului 2018 societatea estimează un profit brut de 569 milioane lei, la o cifră de afaceri de 970 de milioane.

Hidroelectrica va fi inclusă în Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții (FSDI) al României. PNL și USR au contestat deja la Curtea Consituțională acest fond.

Citește mai multe despre Bogdan Badea, energie, hidroelectrica și seap pe Libertatea.

Comentarii