Dupa succesul inregistrat iarna trecuta, Arnold Klingeis, proprietarul primului hotel de gheata din Romania, se va apuca inca din noiembrie de reconstructia acestuia pe platoul de la Balea. Noul “Ice Hotel” va avea o suprafata mai mare si se va deschide mai devreme decat cel din 2005.
Amatorii de senzatii tari, dar nu numai, vor avea cu ce sa-si potoleasca setea de adrenalina si in aceasta iarna. Pe platoul de la Balea Lac, situat la cota 2.044 metri, va incepe la jumatatea lunii noiembrie reconstructia singurului hotel de gheata din Europa de Est. “Ice Hotel” va renaste astfel, dupa ce a inceput sa se topeasca in aprilie, la mai putin de trei luni de la deschidere.
Arnold Klingeis, proprietarul Cabanei “Balea Lac” si cel care finanteaza lucrarea, spune ca “Ice Hotel 2” va avea acum o alta forma si va fi mai incapator. “Lucram acum la noul design. Nu mai e de tip iglu, ci dreptunghiular. Numarul camerelor va creste de la 8 la 10, iar barul si restaurantul vor fi mult mai spatioase, pentru ca vrem sa organizam aici concerte”, ne-a marturisit Klingeis.
Anul trecut, hotelul a avut un diametru de aproximativ 20,5 metri si o suprafata de 316 mp. Noul proiect s-ar putea intinde la 400 mp, fara a afecta insa costurile. “Vom folosi in mare aceeasi echipa de anul trecut si cred ca ne vom incadra la 10.000 de euro”, sustine initiatorul.
Camerele vor fi dotate si de aceasta data cu cate un pat matrimonial din gheata, acoperit cu piei si blanuri de animale, precum si cu masute si scaune din gheata. Iluminatul interior va functiona cu ajutorul unor lampi fluorescente care nu emana caldura, iar temperatura din interior se va situa undeva in jurul valorii de trei grade Celsius. O camera in paradisul de gheata va costa 79 de lei in zilele din cursul saptamanii si 89 de lei in weekend.
S-au facut deja rezervari
Inspirat din tarile scandinave, “Ice Hotel” a fost deschis iarna trecuta abia la 1 februarie, desi proiectul fusese demarat inca din decembrie. La topire, bilantul i-a impresionant pana si pe cei mai neincrezatori: 4.000 de turisti, din care 200 au dormit efectiv in camerele de gheata. Anul acesta, Arnold Klingeis isi doreste ca inedita lucrare sa fie gata inainte de Sarbatori, pentru a putea oferi pachete turistice speciale de Craciun si de Revelion. El spune ca, desi nu s-a apucat inca de punerea in practica a proiectului, a inceput sa fie asaltat deja cu cereri de rezervare a camerelor.