De Daniel Ionașcu,

Telefonul, numit Exodus, va avea un portofel digital și o enclavă hardware sigură care vor suporta criptomonede și aplicații descentralizate.

Phil Chen, creatorul căștilor de realitate virtuală HTC Vive, a fost desemnat responsabil pentru toate inițiativele legate de criptomonede și tehnologii blockchain din cadrul companiei taiwaneze.

Chen a spus că Exodus va suporta atât Bitcoin, cât și Ethereum, Lightning Networks, Dfinity și altele.

”Vrem să suportăm întregul ecosistem blockchain și în următoarele luni vom anunța multe alte parteneriate palpitante împreună”, a spus Phil Chen.

De asemenea, HTC ia în considerare ca doritorii telefonului să poată să îl plătească în monede virtuale. Prețul său însă nu a fost decis.

Probleme mari la HTC

HTC are mari probleme financiare în ultimii ani, fiind depășită de către Samsung și Apple în domeniul de top și de către competitorii chinezi precum Huawei, Oppo, Vivo și Xiaomi pe segmentul de telefoane medii și ieftine.

HTC și-a vândut anul trecut o parte a activității către Google pentru 1,1 miliarde de dolari. HTC a fabricat ultimele generații ale smartphone-urilor Google Pixel.

Nu e primul

Pe de altă parte, HTC nu este prima companie care să realizeze un telefon dotat cu tehnologia blockchain. Acesta este Sirin Labs, costă o mie de dolari și a fost anunțat în toamna anului trecut. Acesta va fi disponibil începând cu luna octombrie.

Facebook vrea la rândul său să lanseze o monedă virtuală proprie, cu scopul de a facilita transferul de bani între utilizatorii aplicației Messenger.

Aplicația de chat Telegram vrea același lucru.

Spre deosebire de acestea, însă, HTC nu vrea să inventeze o monedă nouă, ci se bazează pe cele deja existente.