MENIU CAUTĂ

Icoane și obiecte de cult cu imaginea părintelui Arsenie Boca, ridicate de poliţişti din zona Mănăstirii Prislop

Distribuie

Icoane și obiecte de cult cu imaginea părintelui Arsenie Boca, ridicate de poliţişti din zona Mănăstirii Prislop, în Hunedoara.

„Poliţia Haţeg s-a deplasat la faţa locului, în urma sesizării primite. Ulterior, bărbatul a fost invitat la sediul Poliţiei Haţeg pentru a depune plângere”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Laura Năstase, potrivit Agerpres.

În ceea ce priveşte icoanele şi obiectele de cult cu imaginea părintelui Arsenie Boca, acestea au fost ridicate în perioada 12-13 mai, în urma verificărilor efectuate de poliţiştii din Haţeg şi de către cei din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Hunedoara.

„În cauză, cercetările continuă, iar la finalizarea acestora vor fi propuse măsurile legale sub coordonarea procurorilor din cadrul parchetelor competente să supravegheze dosarele menţionate”, potrivit  IPJ Hunedoara

Săptămâna trecută, polițiștii au descins într-un magazin de suveniruri de Arad, care comercializează icoane, cărți și diverse alte obiecte religioase cu Arsenie Boca. Oamenii legii au acționat în urma unei sesizări făcute de Gheorghe Emanuel Daniel, cel care spune că deține în România drepturile asupra mărcii Arsenia Boca. Bărbatul s-a prezentat la magazinul cu pricina, cu documentele în care a arătat că este deținătorul mărcii și a chemat polițiștii în sprijin.

Polițiștii au ridicat zeci de icoane, cărţi şi suveniruri cu imaginea lui Arsenie Boca.

Episcopia Devei și Hunedoarei spune că părintele Arsenie Boca nu poate fi asumat ca marcă înregistrată și că nu a primit până acum nicio înștiințare  oficială referitoare la existenţa unor drepturi de proprietate asupra mărcii „Părintele Arsenie Boca”. Reacția Episcopiei vine în contextul în care un arădean susține că deține drepturile de proprietate asupra mărcii „Părintele Arsenie Boca”. O atitudine fermă a venit și din partea Patriarhiei Române, care a transmis că nicio persoana privată nu are dreptul să se folosească de numele lui Arsenie Boca.

Citește și

”Tânăra sofisticată” a lui Brâncuşi, vândută cu 71 de milioane de dolari. E un preț record

Citește mai multe despre icoane și Prislop pe Libertatea.

Comentarii