MENIU CAUTĂ

Zeci de obiecte religioase cu Arsenie Boca au fost confiscate dintr-un magazin din Arad. Deținătorul mărcii a sunat la Poliție

Distribuie

Zeci de obiecte religioase cu Arsenie Boca au fost confiscate dintr-un magazin din Arad. Polițiștii arădeni au acționat în urma unei sesizări făcute de un bărbat care spune că deține în România drepturile asupra mărcii ”Părintele Arsenie Boca”.

Polițiștii au descins, miercuri, într-un magazin de suveniruri de Arad, care comercializează icoane, cărți și diverse alte obiecte religioase cu Arsenie Boca. Oamenii legii au acționat în urma unei sesizări făcute de Gheorghe Emanuel Daniel, cel care spune că deține în România drepturile asupra mărcii Arsenia Boca. Bărbatul s-a prezentat la magazinul cu pricina, cu documentele în care a arătat că este deținătorul mărcii și a chemat polițiștii în sprijin.

„Am rugat-o frumos să primească o scrisoare a avocatului Lucian Buzlea, care este reprezentantul oficial al companiei englezești Additional Woldwide Care Service LTD (n. red. – cu sediul în Marea Britanie), care este deținătoarea de drept a brand-ului Părintele Arsenie Boca”, a spus Gheorghe Emanuel Daniel, citat de specialarad.ro.

La magazin au ajuns doi agenți de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, care, după ce au analizat documentele aduse de Gheorghe Emanuel Daniel, au spus că situația poate fi soluționată în două moduri, până la finalizarea proceselor penale: ori va elimina proprietarul magazinului toate produsele cu însemnele mărcii „Arsenie Boca”, ori acestea vor intra în custodia Poliției Economice fără drept de a le comercializa în continuare.

Polițiștii au ridicat zeci de icoane, cărţi şi suveniruri cu imaginea lui Arsenie Boca.

”S-a procedat la verificarea legalităţii comercializării produselor susceptibile a fi contrafăcute. În urma cercetărilor, s-a dispus indisponibilizarea tuturor produselor care prezentau însemnele unei mărci înregistrate”, a declarat reprezentanta Poliţiei, potrivit Observator TV.

Cum a ajuns Gheorghe Emanuel Daniel proprietarul mărcii „Arsenie Boca”

Andor Şandor, un cetăţean maghiar, reprezentant al Additional Woldwide Care Service LTD, cu sediul în Marea Britanie, susţine că este deţinătorul legal al drepturilor de proprietate intelectuală asupra „mărcii” Părintele Arsenie Boca, înregistrată la Oficiul European de Proprietate Intelectuală (EUIPO) şi le cere celor care se folosesc de ea să intre în posesia unei licenţe din partea acestei societăţi.

Potrivit specialarad.ro, Sandor i-a cedat licența de folosire a drepturilor firmei PULSE ESCAPE SRL din Arad (al cărei proprietar este arădeanul Gheorghe Emanuel Daniel).

Despre Gheorghe Emanuel Daniel, presa locală scrie că are 24 de ani și este instructor de Aikido la Arad.

Sursa foto: specialarad.ro


FOTO | Fiica lui Michael Schumacher a apărut pentru prima oară într-un interviu televizat. Ce a spus despre tatăl ei

Citește mai multe despre icoane pe Libertatea.

Comentarii