De Adrian Ilie,

Când Putin și-a celebrat ziua de naștere, Dodon l-a felicitat și l-a anunțat pe șeful statului rus că-i va trimite vin din recolta personală.

Cei doi s-au întâlnit din nou în acest sfârșit de săptămână în Turkmenistan, unde are loc reuniunea șefilor de stat din Comunitatea Statelor Independente, însă Dodon, din considerente logistice, a trimis vinul direct la Moscova, în loc să-l aducă la Așgabad.

”M-am ținut de promisiune, butoaiele de vin, pe care l-am făcut eu, le-am trimis la Moscova. Eu nu zbor cu avion special, ci cu o cursă obișnuită și nu a fost ușor să le aduc la Așgabat, fapt despre care l-am informat pe președintele Rusiei, când l-am felicitat în capitala Turkmenistanului”, a declarat Igor Dodon, într-un interviu acordat agenției TASS.

Nu este prima dată când un președinte al Moldovei face astfel de cadouri. În 2005, Vladimir Voronin i-a trimis 11.000 de sticle de vin lui Traian Băsescu, ce devenise președinte al României cu numai câteva luni în urmă.

În 2013, Rusia a impus un embargou asupra vinurilor moldovenești, sub motiv că nu respectă criteriile de siguranță alimentară de pe piața rusă. Autoritățile de la Chișinău susțineau atunci că interdicția reprezintă represalii față de intenția Moldovei de a semna Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană.

Pierderea principalei piețe de desfacere pentru vinurile basarabene a afectat serios economia Moldovei timp de câțiva ani, până când au fost găsite noi piețe de desfacere.

Citeşte şi:

Rusia reduce prețul la gaze pentru Republica Moldova. Un acord a fost negociat între Igor Dodon și Vladimir Putin

Mesaj surprinzător al lui Igor Dodon: româna și moldoveneasca sunt aceeași limbă

Ministrul Apărării din Moldova consideră Rusia ”un aliat de încredere”

Dupa ce s-a lasat de fotbal, lui Ciprian i-a venit o idee incredibila. In 8 luni a devenit celebru, nimeni nu s-a mai gandit la asta
GSP.RO

Dupa ce s-a lasat de fotbal, lui Ciprian i-a venit o idee incredibila. In 8 luni a devenit celebru, nimeni nu s-a mai gandit la asta

Horoscop 22 noiembrie 2019. Peștii sunt asaltați de solicitări
HOROSCOP

Horoscop 22 noiembrie 2019. Peștii sunt asaltați de solicitări