Mergi direct la conținut »
Florile oferite femeilor de 8 Martie. România importă din Olanda trandafiri de aproape 10 milioane de euro
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Florile oferite femeilor de 8 Martie. România importă din Olanda trandafiri de aproape 10 milioane de euro

Florile oferite femeilor de 8 Martie. România importă din Olanda trandafiri de aproape 10 milioane de euro

Ca în fiecare an, de Ziua Internațională a Femeii, românii și nu numai cumpără multe flori. Trandafirii sunt printre florile cele mai căutate de bărbații care vor să ofere un cadou de 8 Martie. 

De Delia Chilianu,

Datele prezentate recent de Institutul Național de Statistică arată că România importă trandafiri în valoare de 9,80 de milioane de euro din Olanda.

Principalele trei țări din care importăm trandafiri sunt Olanda, Kenia și Ungaria. Astfel, din Kenia importăm trandafiri în valoare de 180.000 de euro, iar din Ungaria, de 170.000 de euro. Potrivit INS, aceste date se referă la perioada ianuarie- noiembrie 2017. Trandafirii în glob de sticlă sunt anul acesta la modă și în aranjamentele florale folosite la nunți.

Olanda este cel mai mare exportator de flori din Uniunea Europeană, fiind responsabilă de 87% din exporturile de flori din statele membre UE. Ultimele datele Eurostat arată că țara care importă cele mai multe flori tăiate din UE este Germania, cu 25% din totalul importurilor de flori din UE.

Ziua de 8 Martie este legată simbolic de flori, fiind asociată cu primăvara. Mai exact, ,,mascota” internațională a sărbătorii este laleaua. Această floare reprezintă primăvara și gingășia, deci trebuie oferită femeilor de ziua lor.

De 8 Martie, un mesaj scris, însoţit de o imagine potrivită pot face ziua mai frumoasă mamei, soţiei, iubitei, soacrei sau oricărei alte femei importante din viaţa ta.


Citește și: 

Mesaje de 8 Martie pentru soţie. Cele mai frumoase urări de 8 Martie pentru soţie

Mesaje de 8 Martie pentru mama. Cele mai frumoase urări de Ziua Mamei

Close
Închide
  Close