MENIU CAUTĂ

Încă un miner și-a pierdut viața în subteran, într-o mina din Gorj. Tragedia a avut loc luni dimineața

Distribuie

Încă un miner și-a pierdut viața în subteran, într-o mina din Gorj, luni dimineața, 23 iulie, după ce a fost prins de banda care transportă cărbunele. Tragedia a avut loc la mina Peșteana, iar victima este un miner în vârstă de 49 de ani.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ITM Gorj, Neli Matei, bărbatul de 49 de ani era angajat ca lăcătuş mecanic la Cariera Peşteana Nord, potrivit Mediafax.

„În timp ce făcea comutarea de circuitul steril pe cărbune a fost prins de bandă. Bărbatul mort la Peşteana Nord are 49 de ani, era lăcătuş mecanic, avea peste 29 de ani vechime în munca şi are doi copii majori”, a declarat, Neli Matei, purtătorul de cuvânt al ITM Gorj.

Inspectorii de muncă şi poliţiştii se află la faţa locului pentru a stabili cum s-a întâmplat accidentul. „Bărbatul de 49 ani, din comuna Urdari, aflat la serviciu, în timp ce îşi desfăşura activitatea în apropierea unui utilaj minier, a fost lovit de un cablu metalic al utilajului. Bărbatul a fost rănit grav şi nu a mai putut fi salvat”, a precizat Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Pe 18 iulie,  doi muncitori din Mina Lupeni au fost prinși în subteran, miercuri dimineață, după ce tavanul minei s-a surpat. Din păcate, unul dintre ortaci a murit din cauza rănilor grave, deși a fost resuscitat minute în șir.

Citește și

Andreea Bălan își organizează singură vacanțele. E atentă la toate prețurile și studiază toate detaliile viitoarei destinații

Citește mai multe despre Gorj și miner pe Libertatea.

Comentarii