Mergi direct la conținut »
FOTO | Incendii de vegetație în Grecia. Mai multe sate au fost evacuate
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > FOTO | Incendii de vegetație în Grecia. Mai multe sate au fost evacuate

FOTO | Incendii de vegetație în Grecia. Mai multe sate au fost evacuate

Două incendii de vegetaţie au izbucnit în noaptea de joi spre vineri pe insula Evia din Grecia şi au condus la evacuarea a patru sate, au anunţat autorităţile elene citate de agenţia Petra.

De Andreea Radu,

Cele două incendii au izbucnit la câteva ore după ce un alt incendiu major a determinat mobilizarea a peste o sută de pompieri şi evacuarea unui alt sat, potrivit Agerpres.

Eforturile pompierilor de a stinge focul au fost îngreunate de terenul
accidentat şi de temperaturile ridicate, însă s-a reușit limitarea propagarea incendiului inițial.

Aproape 100 de pompieri au acționat pentru stingerea flăcărilor

Un bărbat în vârstă de 64 de ani a fost reţinut fiind suspectat că ar fi declanşat primul incendiu după ce ar fi dat foc la buruienile din apropierea casei, potrivit departamentului de pompieri.

Un elicopter încearcă să stingă focul

Riscurile izbucnirii unor noi incendii sunt extrem de mari, a avertizat
Organizaţia World Wildlife Fund.

Anul trecut, a avut loc un dezastru fără precedent în apropiere de Atena. Zeci de oameni și-au pierdut viața în urma incendiilor de vegetație și mii de oameni și-au părăsit locuințele.

Foto: EPA


La 24 de ani, un maramureșean vrea să candideze la primărie și să schimbe destinul orașului natal: „Rămân în țară orice s-ar întâmpla”. Tânărul candidat promite „în primul rând, apă potabilă și drumuri”Close
Închide
  Close