29 ian. 2021 - Acum 2 ani
29-01-2021

Pavilionul de la Balș care a ars nu avea autorizație la incendiu

Raed Arafat a fost invitat la Radu Tudor, în studioul Antenei 3. Alături de el a fost și colonelul Orlando Șchiopu, acum șeful ISU București, dat afară în 2015 de Arafat, pentru că, după Colectiv, nu a spus că pompierii știau despre club. Șchiopu e același șef care a fost auzit înjurând pe filmul dezvăluit de Libertatea, despre intervenția de la Colectiv. Întrebați de realizatorul A3, Arafat și Șchiopu au recunoscut că pavilionul de la spitalul Balș care a luat foc nu avea autorizație la incendiu.

Pe parcursul zilei, informația că clădirea nu avea autorizație a apărut pe o burtieră a postului Digi 24 pe care scria: „Pavilionul care a ars nu avea autorizație ISU”. Aflat în acest timp în direct, ministrul Lucian Bode nu a confirmat sau infirmat această variantă, ci a spus că ea „va fi prinsă în raportul pe care îl vom prezenta public, dacă se confirmă”.

Citește mai multe: După ce o zi întreagă pompierii au tăcut, Arafat a recunoscut la Antena 3 că ”acea clădire nu avea autorizație la incendiu”! Lângă el era șeful de pompieri pe care îl dăduse afară după Colectiv!

29 ian. 2021 - Acum 2 ani
29-01-2021

Anchetatorii au mai mult ipoteze în cazul incendiului de la Matei Balș

EXPERIMENT Libertatea: Am comparat prețurile din ianuarie la 30 de produse alimentare cu cele din august. Factura a explodat
Recomandări
EXPERIMENT Libertatea: Am comparat prețurile din ianuarie la 30 de produse alimentare cu cele din august. Factura a explodat

”La acest moment, nu putem dezvălui cauza incendiului, am evaluat locul faptei, alături de ISU și INSEMEX. Sunt mai multe ipoteze, dar nu pot fi dezvăluite”, au declarat Poliția și Procuratura, după incendiul de la ”Matei Balș” în care au murit cinci persoane.

Anchetatorii au audiat până acum cinci persoane, infirmiere și un instalator.

Mai multe: Eroare umană sau problemă tehnică? ”Nu vă putem dezvălui la acest moment”.

29 ian. 2021 - Acum 2 ani
29-01-2021

Patru din cele cinci victime nu au putut fi identificate

Anchetatorii știu numele, dar nu au putut stabili identitatea fiecărui corp al victimelor carbonizate în incendiul de la Matei Balș. Pentru acestea vor fi prelevate probe ADN, au declarat surse din anchetă pentru Libertatea.

Mai multe: Numele celor patru victime carbonizate se știu, dar trupurile nu au putut fi atribuite. Vor fi prelevate probe ADN

29 ian. 2021 - Acum 2 ani
29-01-2021

Momentul în care a izbucnit incendiul de la „Matei Balș”, suprins de o cameră de luat vederi

Au apărut primele imagini din curtea interioară a Institutului ”Matei Balș” în momentul izbucnirii incendiului de vineri dimineață.

În imaginile filmate din blocul de lângă Institutul Matei Balș din Capitală, publicate de Radio Europa Liberă România, este surprins efectul exploziei care a provocat incendiul ce a dus la moartea a cinci pacienți internați cu Covid-19.

ÎNREGISTRĂRI cu întoarcerea lui Secureanu. 2016: „Bă idioato, eu sunt managerul, f*****-n cap!”. 2022: „Scrie, bă, demisia!”
Recomandări
ÎNREGISTRĂRI cu întoarcerea lui Secureanu. 2016: „Bă idioato, eu sunt managerul, f*****-n cap!”. 2022: „Scrie, bă, demisia!”

Citește mai mult: Momentul șocant în care a izbucnit incendiul de la „Matei Balș”. Salonul de la parter a fost cuprins imediat de fum

29 ian. 2021 - Acum 2 ani
29-01-2021

Ce scrie presa internațională despre incendiul de la Balș

Incendiul de la Institutul Matei Balș din București, în care cinci persoane și-au pierdut viața, a fost relatat și în presa străină, care subliniază starea proastă a infrastructurii sanitare din România și a întregului sistem, lovit de corupție și subfinanțare.

„Chiar înainte de pandemie, sistemul sanitar din România era sub presiune, afectat de corupție și ineficiență. Țara are una dintre cele mai puțin dezvoltate infrastructuri de sănătate”, notează Reuters.

Și Guardian, care preia o știre a agenției AFP, vorbește despre starea sistemului sanitar, în contextul incendiului de vineri.

Citeşte pe larg: Presa internațională, după incendiul de la „Matei Balș”: „Încă dinainte de pandemie, România avea un sistem sanitar afectat de corupție și ineficiență”

29 ian. 2021 - Acum 2 ani
29-01-2021

Cîțu, în urma tragediei de la Matei Balș: „Ieșiți din birouri și faceți-vă treaba, altfel plecați acasă”

Premierul Florin Cîțu a transmis astăzi un avertisment către angajații din instituțiile de control din sectorul sanitar, criticând, totodată, lipsa investițiilor din sănătate.

Până să cucerească Ucraina, Putin și-a înfrânt economia. De ce sancțiunile internaționale asupra Rusiei rămân esențiale
Recomandări
Până să cucerească Ucraina, Putin și-a înfrânt economia. De ce sancțiunile internaționale asupra Rusiei rămân esențiale

El a mai spus că „metehnele sistemului și-au făcut simțită prezența și vineri, în tragedia de la spitalul Matei Balș, așa cum s-a întâmplat și la Piatra Neamț, și ”se pare că nu am învățat nimic”.

Citeşte mai multe detalii: Avertismentul lui Cîțu în urma incendiului de la Balș

29 ian. 2021 - Acum 2 ani
29-01-2021

STS: Zece apeluri la 112 pentru anunțarea incendiului

Potrivit informării STS, primul apel a fost primit la ora 5:04:09. Apelul a durat 57 de secunde, dar persoana care a sunat nu a comunicat informaţii despre incendiu, se auzea doar zgomot de fond.

Operatorul STS a reapelat numărul de la care s-a iniţiat apelul la ora 5:05:07, persoana anunţând că este un incendiu la Spitalul Matei Balş.

Mai multe detalii: Zece apeluri la 112 pentru anunțarea incendiului de la Institutul Matei Balș. Primul apel, la ora 5.04

29 ian. 2021 - Acum 2 ani
29-01-2021

Klaus Iohannis, la Matei Balș: „O zi foarte tristă”

„O zi foarte tristă azi cu tragedia care s-a întâmplat dimineață”, a declarat șeful statului, într-o declarație de presă susținută în fața spitalului Matei Balș.

Președintele a mai spus că i-a cerut ministrului sănătății „să lucreze cu celeritate la un proiect de reformă pentru întregul sistem de sănătate”.

Citește declarațiile făcute de Klaus Iohannis, în urma tragediei de la Matei Balș

29 ian. 2021 - Acum 2 ani
29-01-2021

Mărturii ale asistentelor de la Balș

După ce au terminat tura de dimineață la pacienți, asistentele de gardă de pe secția aflată la parterul Pavilionului 5 au simțit miros de ars la capătul holului și au pornit butonul de panică, au povestit ele medicilor care le-au îngrijit.

Citește mai multe: „Am simțit fum la capătul culoarului, am alergat și am oprit alimentarea cu oxigen și cu curent electric!”

29 ian. 2021 - Acum 2 ani
29-01-2021

Cinci morți în urma incendiului

Încă o persoană a murit în urma incendiului de la Matei Balș, bilanțul urcând la cinci decese.

Cea de-a cincea victimă a fost găsită carbonizată în baie. Ministrul de Interne, Lucian Bode, a confirmat decesul, în direct la Digi24.

El a precizat că persoana nu a putut fi identificată, astfel că în acest moment nu se știe dacă este vorba despre un angajat sau un pacient.

29 ian. 2021 - Acum 2 ani
29-01-2021

Prima reacție a premierului: „Reacția autorităților a fost eficientă și rapidă”

Premierul Florin Cîțu consideră că reacția autorităților după tragedia de la spitalul Matei Balș a fost una eficientă și rapidă. El a scris pe Facebook un mesaj în care asigură că discuția despre cauzele incendiului și despre responsabilii pentru tragedie va avea loc după ce autoritățile vor avea toate informațiile.

Corpul de Control al premierului a ajuns dimineață la Institutul Matei Balș pentru a cerceta cauzele incendiului.

”În aceasta dimineață o tragedie a lovit Bucureștiul. Din păcate, cu victime. În primul rând transmit sincere condoleanțe familiilor îndoliate”, a scris Cîțu.

Citește mai multe: Premierul Florin Cîțu, după incendiul de la Balș:”De aceasta dată, reacția autorităților a fost eficientă și rapidă”

29 ian. 2021 - Acum 2 ani
29-01-2021

Lista spitalelor unde au fost transferați pacienții evacuați

Din informațiile primite de Ministerul Sănătății de la echipele de intervenție, au fost transferați către alte unități sanitare 53 de pacienți, dintre cei 102 aflați în saloanele din Pavilionul 5 al Institutului Național de Boli Infecțioase Matei Balș.

 • 11 pacienți – la Spitalul Clinic de Urgență Sf. Ioan din București
 • 5 pacienți – la Spitalul Universitar de Urgență din București
 • 6 pacienți – la Spitalul Universitar de Urgență Elias
 • 4 pacienți – la Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale Victor Babeș
 • 5 pacienți – la Sf. Clinic de Urgență Sf. Pantelimon
 • 3 pacienți – la Spitalul Militar Central-ROL
 • 24 pacienți – la Spitalul Witting
 • 4 pacienți – la Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta
 • un pacient – la Spitalul MAI Dimitrie Gerota
 • 3 pacienți – la Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar-Arseni
 • 7 pacienți – la Spitalul de Urgență Floreasca
29 ian. 2021 - Acum 2 ani
29-01-2021

Președintele Iohannis merge la ora 13.00 la Matei Balș

Administrația Prezidențială a anunțat că președintele Klaus Iohannis va merge la ora 13.00 la spitalul Matei Balș, afectat în urma incendiului.

29 ian. 2021 - Acum 2 ani
29-01-2021

Avertismentul ignorat al unui medic

După incendiul tragic de la Piatra-Neamț, de la care au trecut doar 77 de zile, România este îndurerată de noi morți arși în secțiile de tratare a bolnavilor ATI. Pe 15 noiembrie 2020, dr. Elena Copaciu avertiza: ”Tragedia de la Neamț se poate repeta în orice secție Covid, unde dăm și 60 de litri de oxigen pe minut”.

Mai multe detalii: Incendiul de la Balș și avertismentul ignorat al unui medic: “Dăm și 60 de litri de oxigen pe minut”. Ce se întâmplă în saloanele Covid?

29 ian. 2021 - Acum 2 ani
29-01-2021

Posibilă cauză a incendiului

Pompierii și polițiștii criminaliști investighează acum cauzele producerii incendiului de la Institutul Matei Balș în urma căruia au murit patru pacienți cu COVID internați în Institut.

Cea mai probabilă ipoteză de lucru este un scurtcircuit la instalația electrică. Potrivit G4Media, un reșou defect care se afla în salon ar putea fi o posibilă cauză a incendiului.

29 ian. 2021 - Acum 2 ani
29-01-2021

Linii telefonice unde aparținătorii celor 102 pacienți de la Matei Balș pot suna

Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) a anunțat că a creat două linii telefonice pentru rudele pacienților de la Institutul ”Matei Balș”.

Cele două numere disponibile pentru aparținători sunt:

 • 0212069398
 • 0212648515
29 ian. 2021 - Acum 2 ani
29-01-2021

Incendiul de la „Matei Balș” a avut loc în Pavilionul 5

Incendiul a izbucnit într-un salon de la parterul Pavilionului 5, o secție transformată în loc de tratare a pacienților de COVID pe parcursul pandemiei.

Citește detalii: Incendiul de la „Matei Balș” a avut loc în Pavilionul 5, unde toți pacienții COVID erau conectați cu masca de oxigen

29 ian. 2021 - Acum 2 ani
29-01-2021

Raed Arafat: „Incendiul nu a avut loc la o secție ATI”

La ora 7.20, Raed Arafat a anunțat că s-a încheiat evacuarea pacienților și că incendiul a fost lichidat. El a declarat că nu mai sunt alte persoane grav rănite, respectiv nu sunt pacienți care au suferit arsuri.

Șeful DSU a precizat că incendiul nu a avut loc la o secție ATI.

Întrebat în ce stare se aflau cei patru pacienți care au decedat, dr. Adrian Streinu-Cercel a declarat că aceștia erau în „stare medie spre gravă” și că aveau mască de oxigen.

29 ian. 2021 - Acum 2 ani
29-01-2021

Bilanțul incendiului a urcat la patru decese

Patru persoane au murit în urma incendiului, a anunțat Raed Arafat, în urmă cu puțin timp, din fața spitalului Balș.

„Patru persoane au murit, trei au fost găsite carbonizate și una care a fost resuscitată fără reușită.

Șeful DSU face declarații de presă, alături de ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Mai multe detalii: Arafat, despre incendiul de la Balș: „Apelul la 112 s-a dat la 5.05”

29 ian. 2021 - Acum 2 ani
29-01-2021

Peste 100 de pacienți evacuați

În jur de 100 de persoane au fost evacuate în urma incendiului de la Balș. Pacienții vor fi transferați către alte spitale, dar și în alte corpuri ale spitalului.

Toată strada Calistrat Grozovici, cea care dă spre bulevardul Ștefan cel Mare, este blocată de poliție, ca să facă loc zecilor de echipaje de intervenție, mașini de pompieri  ambulanțe. 

Conform Ministerului Sănătății, au fost descoperiți trei oameni morți. Șeful DSU a anunțat, la rândul său, că trei persoane au fost găsite decedate.

„Trei persoane au fost găsite în salon (n.r. – decedate). (…) După ce s-a degajat fumul au fost găsite trei persoane în salonul în care era incendiul”, a declarat Raed Arafat, potrivit Agerpres.

La ora 7, ambulanțele evacuează încă pacienți pe strada paralelă lui ”Calistrat Grozovici”, la cealaltă ieșire.


„Din păcate, au fost găsite primele victime. Trei persoane carbonizate şi o alta aflată în resuscitare”, a anunțat Ministerul Sănătății, într-un comunicat citat de Agerpres.

Toți pacienții internați în paviolul cinci au fost evacuați, fiind declanșat planul roșu de intervenție.

Potrivit ISU, aproximativ 100 de persoane se aflau în clădire în momentul incendiului.

„Incendiul este stins, nu se mai observă flacăra. Au fost degajări mari de fum pe casa scării de la parter către ultimul nivel”, a anunțat Inspectatorul pentru Situații de Urgență.

Matei Balș este centrul de excelență și primul spital din România care a tratat cazuri COVID-19.

Incendiul de la spitalul Matei Balș din Capitală este a doua tragedie care are loc într-un spital din România, după ce, în luna noiembrie, un incendiu a izbucnit la secția ATI a Spitalului Județean de Urgență din Piatra Neamț. Zece oameni au murit în noaptea tragediei.

incendiu bals vlad chirea5Icon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 9


Urmărește-ne pe Google News
Moment năucitor pentru Simona Halep. A fost întrebată dacă va sărbători alături de fanii unguri. Cum a reacționat sportiva
GSP.RO
Moment năucitor pentru Simona Halep. A fost întrebată dacă va sărbători alături de fanii unguri. Cum a reacționat sportiva
Gestul făcut de Iulia Vântur la un concert din America! Românii s-au simţit JIGNIŢI: 'Mascaradă grotească'
Playtech.ro
Gestul făcut de Iulia Vântur la un concert din America! Românii s-au simţit JIGNIŢI: 'Mascaradă grotească'
"Sunt mână în mână toți!" Furatul mașinilor, aproape de a deveni un fenomen în Grecia. Mărturiile românilor prădați de hoți
Observatornews.ro
"Sunt mână în mână toți!" Furatul mașinilor, aproape de a deveni un fenomen în Grecia. Mărturiile românilor prădați de hoți
Horoscop 15 august 2022. Gemenii pot găsi destule motive ca să fie prost dispuși, dar nu vor să caute motivele ca să fie bine dispuși
HOROSCOP
Horoscop 15 august 2022. Gemenii pot găsi destule motive ca să fie prost dispuși, dar nu vor să caute motivele ca să fie bine dispuși
Și-a demascat mireasa infidelă chiar în ziua nunții. Metoda inedită prin care un mire s-a răzbunat de față cu toți invitații
Știrileprotv.ro
Și-a demascat mireasa infidelă chiar în ziua nunții. Metoda inedită prin care un mire s-a răzbunat de față cu toți invitații
"Soldaţii ruşi se comportă ciudat". Un ucrainean a făcut descoprirea stranie în locuinţa proprie imediat cum a intrat pe uşă
Orangesport.ro
"Soldaţii ruşi se comportă ciudat". Un ucrainean a făcut descoprirea stranie în locuinţa proprie imediat cum a intrat pe uşă
Gina Pistol a dezvăluit câte kg are. Ar vrea să mai dea jos 4, deși e deja ușurică ușurică
PUBLICITATE
Gina Pistol a dezvăluit câte kg are. Ar vrea să mai dea jos 4, deși e deja ușurică ușurică
Pssst!!! Ai auzit de Remixshop? Au zilnic reduceri de până la 90%
PUBLICITATE
Pssst!!! Ai auzit de Remixshop? Au zilnic reduceri de până la 90%
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.