Mergi direct la conținut »
PNL vrea revocarea din funcție a Avocatului Poporului. Ce i se reproșează lui Victor Ciorbea
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > PNL vrea revocarea din funcție a Avocatului Poporului. Ce i se reproșează lui Victor Ciorbea

PNL vrea revocarea din funcție a Avocatului Poporului. Ce i se reproșează lui Victor Ciorbea

PNL vrea revocarea din funcție a Avocatului Poporului. Liberalii au anunțat că vor demara săptămâna viitoare demersurile de revocare din funcţie a lui Victor Ciorbea. Acesta este acuzat că a politizat instituţia pe care o conduce şi s-a transformat într-un vasal al PSD.

De Valentina Postelnicu,

În acest sens, liberalii vor depune o solicitare la Birourile Permanente Reunite pentru ca revocarea lui Victor Ciorbea să fie inclusă pe ordinea de zi a primei şedinţe de plen reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului.

”Am decis să începem demersurile de revocare din funcţie a Avocatului poporului. Domnul Victor Ciorbea nu respectă legea care stă la baza instituţiei Avocatului poporului. Domnul Victor Ciorbea a politizat această instituţie şi s-a comportat ca un vasal al PSD, ca un executant umil al intereselor PSD. Vom solicita începerea procedurilor de revocare şi să ajungă în funcţia de Avocat al poporului o persoană profesionistă, de probitate morală, o persoană care să respecte în primul rând oamenii”, a declarat Raluca Turcan, joi după ședința conducerii partidului.

Turcan îi reproșează lui Ciorbea lipsa de reacţie faţă de ordonanţa privind migraţia primarilor şi atacarea la Curtea Constituţională a legii care interzice condamnaţilor să fie membri ai Guvernului dar și modul public în care Victor Ciorbea răspunde solicitărilor şi aşteptărilor PSD, în dispreţ faţă de cetăţenii pe care ar trebui să-i reprezinte în faţa instituţiilor statului.

Ultimul scandal în care a fost implicat Victor Ciorbea a vizat atacarea la Curtea Constituțională a legii care îi interzice lui Liviu Dragnea să devină premier, din cauza condamnării cu suspendare în dosarul Referendumului. În urma acestei decizii a Avocatului Poporului, a fost făcută o petiție online, care a strâns peste 120.000 de semnături, prin care i se cerea demisia lui Victor Ciorbea.

Close
Închide
  Close