De Valentina Postelnicu,

Dragnea: Nu vreau să fiu premier, nici azi, nici mâine, nici anul acesta

UPDATE ora 16.00 Președintele PSD, Liviu Dragnea a declarat că nu dorește să fie premier, nici astăzi, nici mâine și nici anul acesta, pentru că a dat un vot Cabinetului Grindeanu.

Am decis să fiu președintele Camerei Deputaților și aici rămân”, a mai spus liderul PSD. Dragnea a criticat reacția Administrației Prezidențiale. ”Am văzut astăzi o presiune nepermisă asupra judecătorilor de la CCR, transmițându-le să nu ia în seamă ce a sesizat Avocatul Poporului”, a spus Dragnea. El a adăugat că a devenit ”o obsesie pentru acel Palat”.

UPDATE ora 15.00 Preşedintele Klaus Iohannis este ”indignat” de demersul Avocatului Poporului de a ataca la CCR articolul 2 din Legea 90/2001, fiind surprins că acesta acţionează ”în beneficiul unui singur om”, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi.

Așa cum anunța în ziua în care Cabinetul Grindeanu primea votul de învestitură în Parlament, Avocatul Poporului a atacat la CCR legea care îi interzice lui Liviu Dragnea să dețină funcția de prim-ministru, din cauza condamnării cu suspendare în dosarul Referendumului de demitere a președintelui.

Replica la care a cedat Gheorghe Dincă: „Ori mor eu, ori mori matale”
Recomandări

Replica la care a cedat Gheorghe Dincă: „Ori mor eu, ori mori matale”

Potrivit Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, „prevederile art. 2 din Legea nr. 90/2001 încalcă principiul echilibrului puterilor în stat, nu întrunesc cerinţele constituţionale de previzibilitate şi proporţionalitate a legii şi nu permit recunoaşterea dreptului la diferenţă pentru ocuparea, în condiţii de egalitate şi fără restricţii nerezonabile, a unei funcţii ce implică exerciţiul autorităţii de stat”.

Băsescu: Victor Ciorbea a rămas ”acelaşi supus al PSD”

Preşedintele PMP, Traian Băsescu consideră că motivarea Avocatului Poporului în cazul sesizării la CCR a legii care interzice persoanelor condamnate să fie membri ai Guvernului este puerilă, și susţine că Victor Ciorbea a rămas ”acelaşi supus al PSD”.

„Motivarea este absolut puerilă pentru că uitaţi-vă în legislaţia care îi priveşte pe magistraţi şi ei au aceeaşi restricţie, dacă au avut o condamnare nu mai pot fi magistraţi. Sunt şi alte categorii care au astfel de restricţii. Este evident că Victor Ciorbea a rămas acelaşi supus al PSD-ului, probabil datoriile, ratele la bănci îl fac să fie foarte supus, însă a intrat în jocul perfect al lui Dragnea”, a spus Băsescu.

El a atras atenția că Avocatul Poporului nu a făcut sesizarea ”înainte, ca să poată instala un Guvern marionetă şi o face acum în speranţa că Valer Dorneanu va avea alt punct de vedere decât acela pe care l-a avut când a semnat legea în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor în 2001”.

”Este interesant de văzut şi metamorfoza la Valer Dorneanu, dacă este ceva de văzut”, a mai spus Traian Băsescu, la Parlament.

Și-a prins iubitul că o înșală cu ajutorul unei aplicații. Greșeala pe care a făcut-o bărbatul
GSP.RO

Și-a prins iubitul că o înșală cu ajutorul unei aplicații. Greșeala pe care a făcut-o bărbatul

Horoscop 14 decembrie 2019. Berbecii simt nevoia să se odihnească mai mult
HOROSCOP

Horoscop 14 decembrie 2019. Berbecii simt nevoia să se odihnească mai mult