MENIU CAUTĂ

Începe procedura de selecție pentru numirea a doi șefi de secție din DNA

Distribuie

Ministerul Justiției a anunțat că declanșează procedura de selecție pentru numirea procurorilor-șefi pentru Secția de Combatere a Corupției și pentru Secția Judiciar Penală din cadrul Direcției Naționale Anticorupție.

Noua procedură de selecție se desfășoară în perioada 13 martie – aprilie.

„Ministerul Justiţiei organizează, în perioada 13 martie – 5 aprilie, selecţia procurorilor în vederea efectuării propunerilor de numire pentru două funcţii de procuror-şef secţie din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, vacante începând cu data de 20 martie”, se arată în mesajul publicat pe site-ul Ministerului Justiției.

Candidații pot depune cereri de înscriere până la data de 28 martie inclusiv, conform Agerpres.

Cererile de participare la selecţie vor fi însoţite de declaraţiile prevăzute de art. 54 alin. (2) raportat la art. 48 alin. (10-11) din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor; un proiect privind exercitarea atribuţiilor specifice funcţiei de conducere pentru care participă la selecţie; un curriculum vitae al candidatului, conform modelului comun european; minimum 10 lucrări întocmite de candidat în compartimentele în care şi-a desfăşurat activitatea şi ultimul raport de evaluare a activităţii profesionale a candidatului participant la selecţie.

Lista procurorilor care îndeplinesc condiţiile pentru a participa la selecție și programarea interviurilor se vor afișa la sediul Ministerului Justiției, precum și pe site-ul instituției, la data de 29 martie. Mai apoi, în perioada 3-4 aprilie, candidații selectați urmează să susțină interviurile cu ministrul Justiției.

Potrivit sursei citate, rezultatele selecţiei vor fi anunţate public pe data de 5 aprilie.

„Propunerea ministrului Justiţiei va fi înaintată Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii în vederea obţinerii avizului, urmând ca, după obţinerea acestuia, ministrul Justiţiei să înainteze propunerea preşedintelui României în vederea numirii în cele două funcţii de procurori-şefi secţie din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie”, informează MJ.

Află cât costă minutul de interceptare și ora de filaj, la DNA.

sursă foto: Hepta


Citește și:

OPINIE/ Mirela Neag, despre cât de voluntari sunt medicii voluntari din spitalele publice din România și cui fac ei bine

Incredibil: Ilona Georgiana Ghioroaie ocupă locul 2 în clasamentul ITF. Schimbările controversate din tenisul mondial au propulsat o româncă necunoscută

Un şofer este amendat la fiecare minut, din cauza vitezei excesive! Bucureștiul e pe locul întâi în topul amenzilor de circulație, în Covasna sunt cei mai puțini șoferi sancționați


 

Comentarii