Mergi direct la conținut »
Indicele ROBOR a ajuns vineri la 1,84%, un nou record al ultimilor trei ani. Ce se întâmplă cu ratele românilor
Bani și Afaceri Libertatea > Ştiri > Bani și Afaceri > Indicele ROBOR a ajuns vineri la 1,84%, un nou record al ultimilor trei ani. Ce se întâmplă cu ratele românilor

Indicele ROBOR a ajuns vineri la 1,84%, un nou record al ultimilor trei ani. Ce se întâmplă cu ratele românilor

Românii vor plăti și mai mult la creditele în lei, după ce indicele ROBOR la trei luni a atins vineri un nou record al ultimilor trei ani, ajungând la 1,84%, potrivit datelor BNR, după ce joi atinsese 1,82%, valoare nemaiatinsă din data de 6 noiembrie 2014.

De Daniel Ionașcu,

Indicele ROBOR reprezintă media dobânzilor cu care băncile se împrumută între ele. În funcție de indicele ROBOR sunt calculate ratele la creditele în lei.

Astfel, românii vor plăti și mai mult la rate, în vreme ce și Guvernul se va împrumuta mai mult pentru a plăti pensii, salarii și autostrăzi.

Foame de bani la buget

Indicele ROBOR la trei luni practic și-a dublat valoarea în ultima lună, în contextul necesarului tot mai mare de bani de care statul are nevoie pentru a achita măsurile electorale promise.

Pe de altă parte, Coaliția PSD-ALDE are noi probleme. Ieri, miniștrii Rovana Plumb, Sevil Shhaideh și Răzvan Cuc și-au dat demisia, după ce premierul Mihai Tudose a cerut plecarea lor din Guvern.

Scandal în PSD

Shhaideh și Plumb sunt implicate în Dosarul Belina, anchetat de Direcția Națională Anticorupție (DNA), în vreme ce Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, a fost criticat de mai multe ori pentru faptul că lucrările de investiții în infrastructură nu demarează.

Tudose a mai cerut și remanierea unui alt ministru, Viorel Ilie. Acesta are portofoliul Relației cu Parlamentul și a fost scăpat recent de Legislativ de urmărirea penală într-un dosar de corupție. Viorel Ilie este susținut de către ALDE, iar oficialii partidului au anunțat că îl doresc în continuare în Guvern, în ciuda cerinței premierului.

Close
Închide
  Close