13 Oct. 2017 12:50 , de Valentina Postelnicu

UPDATE. PSD a decis înlocuitorii miniştrilor demisionari: Paul Stănescu, Felix Stroe şi Marius Nica (VIDEO)

Distribuie

PSD s-a reunit din nou în ședință, după maratonul de joi noaptea, când s-a decis remanierea guvernului, prin plecarea a trei miniștri. Și a stabilit înlocuitorii pentru miniștrii demisionari; Sevil Shhaideh, Rovana Plumb și Răzvan Cuc. Astfel, la Dezvoltare Regionala a fost propus baronul local din Olt, Paul Stănescu, la Transporturi, liderul PSD Constanța, Felix Stroe, iar la Fonduri Europene, Marius Nica. Viorel Ilie, deși cu probleme la DNA, a rămas în Guvern, fiind susținut de cei de la ALDE.

UPDATE ora 15.00. Noile propuneri de ministri, decise in sedinta PSD, sunt: Paul Stănescu, la Dezvoltare Regionala, Marius Nica, la Fonduri Europene, si Felix Stroe, la Transporturi.

Premierul Mihai Tudose a anunţat, la finalul şedinţei Comitetului Naţional Executiv al PSD, că îi va prezenta luni preşedintelui Klaus Iohannis noile propuneri de miniştri.

Liviu Dragnea și Mihai Tudose au declarat că au avut o discuție, despre relația dintre ei. 'Am descoperit anumite lucruri și eu și el, am avut capacitatea să trecem peste asta, pentru că cel mai important este ce am stabilit aseară, după plecarea celor două doamne din Guvern, și anume să nu cedăm în fața niciunui atac, indiferent de la ce instituție vine

UPDATE ora 12.50 Liderii PSD se reunesc în ședința Comitetului Executiv Național, pentru a stabili cine îi înlocuiește pe Sevil Shhaideh, Rovana Plumb și Răzvan Ciuc, după demisiile din funcții.

La sediul central al partidului au ajuns atât Liviu Dragnea cât și premierul Mihai Tudose. Premierul a venit însoțit de vicepremierul Marcel Ciolacu.

Potrivit unor surse social-democrate, lista noilor miniștri propuși va fi trimisă cel mai probabil luni la Cotroceni, pentru ca președintele Klaus Iohannis să semneze decretele de numire.

Sursele au precizat președintele PSD Liviu Dragnea nu va merge la ceremonia de învestire de la Palatul Cotroceni.

UPDATE ora 12:30. Ședința coaliției s-a încheiat fără o concluzie clară. Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a transmis că își păstrează susținerea pentru ministrul Viorel Ilie, în ciuda problemelor pe care acesta le are cu DNA. La ședință au participat premierul Mihai Tudose și președintele PSD, Liviu Dragnea. La final, premierul nu i-a transmis liderului ALDE nici o decizie. Discuțiile se vor relua în ședința CNEx al PSD, care începe la ora 13, la sediul central la Partidului Social Democrat.

UPDATE ora 9.20 Coaliția urmează să tranșeze situația lui Viorel Ilie, după ce miniștrii cu probleme penale din PSD și-au dat demisia, însă acesta a rămas încă în funcție.

Călin Popescu Tăriceanu anunța, joi, după ședința conducerii ALDE, că își păstrează susținerea pentru Viorel Ilie, pentru că, spunea el, nu trebuie DNA să stabilească cine face parte din Guvern.

„Mâine (vineri – n.r.) o să avem din nou Comitet Executiv Naţional, la orele 12,00. Tot aici (sediul PSD din Bd. Kiseleff – n.r.), ca să discutăm despre înlocuitori. O să-l sun dimineaţă şi pe domnul Tăriceanu, să vedem când putem avea o coaliţie, să discutăm şi cu partenerii noştri”, a spus Dragnea, la finalul şedinţei CExN.

Peste cinci ore au dezbătut, joi, social-democrații, impasul dintre Guvern și partid. Premierul nu a cedat și a cerut remaniere cu orice prețm amenințând că va demisiona dacă nu are loc o schimbare în Guvern.

Liderii PSD nu au fost de acord ca cei trei colegi din Executiv să demisioneze, deși Sevil Shhaideh, Rovana Plumb și Răzvan Cuc și-au depus mandatele de la începutul ședinței, punându-se la dispoziția colegilor. După ore de discuții aprinse, demisiile au rămas definitive. Asta deși îăn partid sunt nemulțumiri mari față de această decizie, care cel mai probabil se vor manifesta în perioada următoare.

Premierul le-a apărat pe Rovana Plumb și Sevil Shhaideh, care ar fi fost suspuse unei presiuni incredibile, prin acuzațiile aduse de DNA, și a anunțat că Sevil Shhaideh cel mai probabil va rămâne în structura guvernamentală, în altă funcție.

'Sunt dispus să trag în fiecare zi dacă îmi cere partidul sau dacă constat că nu mai sunt în stare să pot îndeplini programul de guvernare. Din păcate, pentru unii prieteni, cu ghilimelele de rigoare, nu a fost un război, nu este un câştigător. Încercăm ca după această seară lungă câştigător să fie partidul şi prin partid, Guvernul şi ţara”, a spus premierul, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD.

Încă n0u se știe ce se va întâmpla cu ministrul ALDE Viorel Ilie, și el vizat de o anchetă a DNA. Premierul nu a vrut să facă niciun fel de declarații, în timp ce președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că îl susține în continuare pe ministru, în Cabinet.

Citește și: Cămătarii ascundeau banii în cutiile de pantofi ale soțiilor! Polițiștii din Ilfov și procurorii DIICOT au prins o rețea care lăsa oamenii în fundul gol

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 21 august 2018. Fecioarele au parte de o zi delicată
Loading...
Comentarii