Mergi direct la conținut »
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de decorare a înotătorului Avram Iancu
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de decorare a înotătorului Avram Iancu

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de decorare a înotătorului Avram Iancu

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 12 decembrie, decretul de decorare a înotătorului Avram-Marius Iancu, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

Astfel, șeful statului a conferit Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler lui Avram-Marius Iancu în semn de „înaltă apreciere şi recunoaştere pentru excepţionala performanţă sportivă, pentru determinarea, pasiunea şi perseverenţa cu care şi-a desăvârşit poziţia de înotător ultra-performant la nivel naţional şi internaţional.

În luna octombrie, Avram Iancu, fost bibliotecar în Petroşani, a parcurs pe Marea Neagră traseul de 680 km dintre Sulina şi Istanbul în 60 de zile, din care 50 de zile le-a petrecut efectiv în apă, înotând cu viteze ce au variat între 13,8 km/oră şi 15 km/oră, la o temperatură a apei de 15-16 grade Celsius.

Anul trecut, în luna septembrie, Avram Iancu a terminat de înotat toată Dunărea, de la izvoare la până la vărsarea în Marea Neagră.


Citește și… VIDEO/ Andreea Marin putea fi „Zâna handbalului”, dacă nu se lăsa de sport! „Eram inter stânga și căpitan de echipă”


 

Close
Închide
  Close