MENIU CAUTĂ

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de decorare a înotătorului Avram Iancu

Distribuie

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 12 decembrie, decretul de decorare a înotătorului Avram-Marius Iancu, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

Astfel, șeful statului a conferit Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler lui Avram-Marius Iancu în semn de „înaltă apreciere şi recunoaştere pentru excepţionala performanţă sportivă, pentru determinarea, pasiunea şi perseverenţa cu care şi-a desăvârşit poziţia de înotător ultra-performant la nivel naţional şi internaţional.

În luna octombrie, Avram Iancu, fost bibliotecar în Petroşani, a parcurs pe Marea Neagră traseul de 680 km dintre Sulina şi Istanbul în 60 de zile, din care 50 de zile le-a petrecut efectiv în apă, înotând cu viteze ce au variat între 13,8 km/oră şi 15 km/oră, la o temperatură a apei de 15-16 grade Celsius.

Anul trecut, în luna septembrie, Avram Iancu a terminat de înotat toată Dunărea, de la izvoare la până la vărsarea în Marea Neagră.


Citește și… VIDEO/ Andreea Marin putea fi „Zâna handbalului”, dacă nu se lăsa de sport! „Eram inter stânga și căpitan de echipă”


 

Citește mai multe despre Avram Iancu, înotător și Petrosani pe Libertatea.

Comentarii