Mergi direct la conținut »
Inspectoratul Şcolar Alba s-a făcut de ruşine pe Facebook, de Ziua Profesorului; a postat un text cu greşeli gramaticale
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Inspectoratul Şcolar Alba s-a făcut de ruşine pe Facebook, de Ziua Profesorului; a postat un text cu greşeli gramaticale

Inspectoratul Şcolar Alba s-a făcut de ruşine pe Facebook, de Ziua Profesorului; a postat un text cu greşeli gramaticale

Inspectoratul Şcolar Alba s-a făcut de ruşine pe Facebook, de Ziua Profesorului. Instituţia a dorit să promoveze Ziua Educaţiei, dar a căzut în plasa regulilor gramaticale. De două ori, în postare apar expresiile: "pentru a sărbătorii" şi "în zii de sărbătoare", cu câte un "i" în plus.

De Valentina Postelnicu,

„La multi ani!!! De ziua Educației, ne-am adunat cu mic cu mare la Casa de Cultură Alba Iulia, pentru a sărbatorii cadrele didactice ale județului nostru, intr-un spectacol care face parte din Proiectului finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale, Copilaria Unește România!!! Multumim oficialitătilor locale, județene si naționale, care ne-au onorat astăzi in zii de sarbatoare, cu prezența. Domnului Ministru Sectretar de Stat Lixandru Florian Ionel, M.E.N, C.N.D.I.P.T , parteneri in proiect si invitati din partea Instituției Prefectului, al Universitații 1Decembrie, Alba Iulia și al Consiliului Județean .Eveniment organizat de doamna Inspector Școlar General prof. Marcela Daramus”, a scris Inspectoratul pe pagina de Facebook.

Prestaţia celor din inspectorat a fost ironizată de internauţi, pe Facebook. „Nu stiu ce zii doriti a sărbătorii, dar aţi ajuns la ştiri. Felicitări!”, a scris o persoană la comentarii.

Nu este singura gafă a unor oficialităţi, de Ziua Educaţiei. Premierul Viorica Dăncilă a avut un şir de gafe, în vizita oficială pe care a efectuat-o în Bacău şi Neamţ.

Aceasta a vorbit despre calamităţile naturale cu care s-a confruntat ţara noastră. „Vin zăpezile şi atunci putem să ne confruntăm din nou cu situaţiile pe care le-am avut în iunie, iulie”, a spus şefa Executivului.

„Ne-am trezit dintr-o dată cu ţara cu mii de calamităţi, cu multe aluviuni şi cu multe probleme create datorită intemperiilor vremii”, a mai declarat Dăncilă la Târgul Ocna, judeţul Bacău.

Pe 5 octombrie, preșcolarii, elevii și profesorii din toată lumea marchează Ziua Internațională a Profesorului prin manifestări artistice dedicate acestui eveniment conform planificărilor existente la nivelul fiecărei unități de învățământ. În 2018, ziua a fost marcată de Google, printrul doodle special, iar premierul Viorica Dăncilă a transmis un mesaj.

Citeşte şi:

EXCLUSIV | Festivalul Cârnaților de Pleșcoi, anulat din cauza referendumului pentru familie

Close
Închide
  Close