MENIU CAUTĂ
15 Mai. 2018 18:25 , de Daniel Ionașcu

Gigantul american Intel va investi 5 miliarde de dolari în Israel

Distribuie

Gigantul american Intel a anunțat că va investi 5 miliarde de dolari în Israel pentru extinderea producției la fabrica sa din Kiryat Gat, scrie Reuters.

Intel este unul dintre cei mai mari angajatori și exportatori din Israel.

Ministerul de Finanțe al Israelului a anunțat că societatea va investi 5 miliarde de dolari între 2018 și 2020 și că a fost de acord ca o șesime din bani să meargă către furnizorii locali.

Intel va primi o reducerea de 5% la impozitul pe profit din partea Israelului, iar autoritățile analizează și posibilitatea acordării unui grant de 700 de milioane de shekeli, echivalentul a 195 de milioane de dolari.

Intel a exportat produse și servicii în valoare de 3,6 miliarde de dolari în 2017, echivalent cu 8% din exporturile de înaltă tehnologie ale țării.

Gigantul Intel a fost depășit anul trecut de către Samsung, care a devenit astfel cel mai mare producător de semiconductori din lume.

Mai nou, presa a scris că inclusiv Apple vrea să înlocuiască procesoarele Intel de pe linia de laptopuri MacBook.

Israelul, pol tehnologic

Israelul a devenit în ultimii ani unul dintre polii tehnologici ai lumii. Facebook a cumpărat în 2012 compania de recunoaștere facială Face.com cu 60 de milioane de dolari, iar în anul următor a cumpărat compania de analize de date Onavo.

Anul trecut, Microsoft a cumpărat compania de securitate israeliană Hexadite cu 100 de milioane de dolari și firma de cloud computing Cloudyn.

În fine, Apple a cumpărat producătorul de memorii flash Anobit cu 500 de milioane de dolari în 2011, iar anul trecut a preluat compania de securitate cibernetică RealFace. În 2013, Apple a cumpărat producătorul de senzori 3D PrimeSense pentru 345 milioane de dolari.

Mai nou, și compania de stocare a datelor Dropbox vrea să investească în Israel, dar în domeniul învățării automatizate, scrie Reuters în altă parte. Dropbox a cumpărat în 2015 CloudOn în Israel.

Citește mai multe despre Intel și Israel pe Libertatea.

Comentarii