De Mihai Niculescu,

Copilul a căzut în fosa septică din spatele școlii din localitatea Buda, luni după amiază, potrivit reprezentanților SMURD Iași.

La faţa locului a fost trimis un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi un echipaj de prim ajutor din oraşul Târgu Frumos.

S-au încercat manevrele de resuscitare, dar la finalul intervenţiei echipajele medicale au fost nevoite să constate decesul”, a declarat prof.dr. Diana Cimpoeşu, coordonatorul SMURD Iaşi.

Fosa unde și-a găsit sfârșitul micuțul de 3 ani

Fosa unde și-a găsit sfârșitul micuțul de 3 ani

Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă. Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) anunţă că a demarat propria anchetă şi că directoarea unităţii de învăţământ respective îşi va înainta demisia, arată Agerpres.

„Am fost sesizaţi prin serviciul 112 că un copil de 3 ani a căzut în fosa de la Şcoala Generală Buda. Ulterior a fost declarat decesul copilului. A fost întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă”, a declarat Ioana Buştiuc, purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi.

Copilul își însoțea fratele mai mare la o activitate de plantare de pomi și la un moment dat a dispărut, au explicat reprezentanții Inspectoratului școlar.

Valentina, adolescenta de 15 ani din Vaslui, a fost găsită. Fata era dispărută de 10 zile
Recomandări

Valentina, adolescenta de 15 ani din Vaslui, a fost găsită. Fata era dispărută de 10 zile

Suntem şocaţi. Este o tragedie pe care o regretăm cu toţii. O echipă de inspectori a fost trimisă la faţa locului. Din primele cercetări rezultă că fosa septică nu era securizată corespunzător, iar copilul era neşcolarizat. Din câte am aflat, un frate al acestuia lua parte la o activitate de plantare de pomi. Copilul ar fi intrat şi el în curte. Când nu a mai fost văzut, directoarea şcolii a început imediat căutările. Ea îşi va înainta demisia”, a explicat Sabina Manea, purtătorul de cuvânt al ISJ Iaşi.

2.355 de școli, cu WC în curte

Într-un răspuns de la începutul acestui an, la o interpelare a unui parlamentar, Ministerul Educației a precizat că 2.355 de școli au grupurile sanitare în curte și nu sunt racordate la apă curentă și canalizare, arată hotnews.ro.

Potrivit sursei citate, în cadrul PNDL I și II au fost propuse 3.386 de unități școlare preuniversitare din întreaga țară pentru lucrări de reabilitare, dotare sau extindere.
Ministerul Educației arată, totodată, că autoritățile locale care au în administrare clădirile și terenurile sunt cele responsabile pentru luarea de măsuri.

Sursa imaginilor: ziaruldeiasi.ro


Citește și: Reacția Uber în cazul adolescentei din București care a reclamat la poliție că un șofer a agresat-o verbal: „Avem toleranță zero la astfel de cazuri”


 

Ce se întâmplă acum cu Mario Iorgulescu. Ultimele informații venite din Italia
GSP.RO

Ce se întâmplă acum cu Mario Iorgulescu. Ultimele informații venite din Italia

Horoscop 18 octombrie 2019. O zodie va avea parte de surprize
HOROSCOP

Horoscop 18 octombrie 2019. O zodie va avea parte de surprize