Mergi direct la conținut »
Inundații în Pogana, județul Vaslui. Locuințe și drumuri, acoperite de apă Galerie foto
6imagini
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Inundații în Pogana, județul Vaslui. Locuințe și drumuri, acoperite de apă

Inundații în Pogana, județul Vaslui. Locuințe și drumuri, acoperite de apă

Ploile torențiale din ultimele zile au provocat inundații în Pogana, județul Vaslui, precum și în alte localități. Prefectura Vaslui a anunțat că viitura a produs pagube în mai multe comune.

„Cele mai însemnate pagube au fost înregistrate în comunele Pogana şi Epureni. La Pogana, patru locuinţe din satul Bogeşti au fost inundate, iar autorităţile locale au intervenit cu motopompe pentru a scoate apa din case, nefiind nevoie de evacuarea proprietarilor. La Măscurei a fost avariat un pod, însă satul nu a rămas izolat, existând o rută ocolitoare. De asemenea, peste doi kilometri de drum pietruit au fost avariaţi de furia apelor. La Epureni, ploile au produs pagube şi mai mari. Un pod din satul Bursuci a fost avariat, iar o ravenă din satul Horga a fost distrusă, existând riscul ca apele să distrugă o porţiune din DJ 244J. Mai multe drumuri comunale şi săteşti din localităţile Bursuci şi Bârlăieşti au fost distruse de ape”, se arată într-un comunicat de presă al Instituţiei Prefectului Vaslui, conform Agerpres.ro.

Eduard Popica, prefectul județului Vaslui, spun că autoritățile au făcut o primă evaluare a pagubelor produse de inundații. O echipă de constatare va fi prezentă în localitățile afectate pentru a face o evaluare completă a stricăciunilor provocate de natura dezlănțuită.

Vezi care este bilanțul inundațiilor din România, duminică, 1 iulie.

Sursă foto: vremeanoua.ro


Citește și VIDEO / ”Punctele morţii” din România: barierele pentru calea ferată, “opţionale” pentru CFR


 

Close
Închide
  Close