MENIU CAUTĂ

Iohannis a atacat guvernul: „Cum să mai creadă cineva că PSD chiar va construi noi spitale?”

Distribuie

Președintele Klaus Iohannis a susținut azi un discurs în cadrul unei ceremonii de decorare a unor instituții din domeniul medical. Președintele a dat din nou de pământ cu executivul, reclamând promisiunile neonorate din domeniul medical.

„Eu cunosc foarte bine sistemul de sănătate din România, am fost pacient în spitale publice din țară și știu cu ce se confruntă medicii și asistentele medicale, cercetătorii și tot personalul din acest sistem.

Am vizitat spitale publice și private și centre de cercetare medicală și am văzut oameni care, lucrând în condiții precare, încearcă să-și facă bine meseria, în ciuda piedicilor cu care se confruntă”, a spus Iohannis, care l-a „înțepat” indirect pe Liviu Dragnea, care a mers într-un spital privat pentru a-și trata problemele pe care le reclama la spate. 

Iohannis și-a continuat discursul atacând PSD pentru că nu și-au îndeplinit promisiunile electorale din domeniul sănătății. „Din păcate, actuala guvernare PSD este un eșec de la un capăt la altul. PSD a promis românilor nu mai puțin de opt spitale regionale și un spital republican.

A promis, de asemenea, reabilitarea, modernizarea și dotarea spitalelor existente. Sunt angajamente scrise negru pe alb în programul de guvernare, asumat și votat în Parlament. Ce s-a întâmplat cu ele? Simplu, ca și în economie, educație, infrastructură, și de promisiunile în domeniul sănătății s-a ales praful”, a mai spus președintele.

„Cetățenii suferă tot mai mult de pe urma incompetenței guvernanților”

„Agenda publică este acaparată de peste doi ani de problemele personale ale liderilor PSD certați cu justiția, timp în care cetățenii suferă tot mai mult de pe urma incompetenței guvernanților.

Este revoltător că ministrul Sănătății a pornit o campanie mai degrabă de imagine decât una de informare prin spitalele din țară. Cum să mai creadă cineva că PSD chiar va construi noi spitale?

Nici în domeniul resurselor umane din sănătate obiectivele asumate de guvernanți nu au fost îndeplinite, în pofida promisiunilor din perioada electorală. Rezidențiatul nu a fost reformat, așa cum s-a promis, iar în momentul de față nu există o planificare reală a necesarului de angajați în sănătate”, a mai declarat președintele Iohannis.


VIDEO | Tribut impresionant pentru Catedrala Notre-Dame, pe străzile din Paris. Momentul a fost filmat de un turist

Citește mai multe despre Klaus Iohannis, guvern, promisiuni și Spital pe Libertatea.

Comentarii