MENIU CAUTĂ
17 Mai. 2018 10:57 , de Valentina Postelnicu

Iohannis anunță că va face o declarație despre fondurile europene: ”Avem nerealizări majore la acest capitol”

Distribuie

Iohannis anunță că va face o declarație despre situația absorbției fondurilor europene: ”Avem nerealizări majore la acest capitol”, a spus președintele, joi, la Sofia, după ce în spațiul public a apărut o scrisoare a comisarului european Corina Crețu, în care atrage atenția premierului Dăncilă și miniștrilor Rovana Plumb și Lucian Șova despre lipsa de rezultate în privința absorbției fondurilor europene pe infrastructura de transport.

'Ați văzut cu toții că în ultimele zile au apărut discuții foarte serioase și îngrijorătoare despre fondurile europene. În condițiile îm care ne pregătim să negociem noul exercițiu financiar este normal să facem o analiză, și aici lucrurile nu stau bine', a spus președintele.

El a precizat că 'avem nerealizări majore la capitolul fonduri europene'.

'Voi face o declarație zilele următoare pe această temă, pentru că, atlfel, se pare că doar se scriu scrisori și nu se rezolvă nimic. Eu îmi doresc să atragem fonduri europene, pentru că sunt bune pentru dezvoltarea noastră', a mai spus președintele.

'Sunt extrem de îngrijorată cu privire la planificarea și implementarea proiectelor de infrastructură de transport', a transmis comisarul european Corina Crețu, în luna aprilie, într-o scrisoare către premierul Viorica Dăncilă și către miniștrii Rovana Plumb și Lucian Șova, în care prezintă situația 'gravă' în care se află atragerea de fonduri europene pentru infrastructura de transport din România'.

Ştiu despre scrisoarea doamnei comisar Corina Creţu, comisar pe politici regionale, acea scrisoare este o evaluare a activităţii pe domeniul transporturilor pentru anul trecut, o să am o întâlnire cu doamna Corina Creţu, pe data de 21, la Bacău. Pot să vă spun că am vorbit deja cu ministrul Transporturilor pentru a vedea cum accelerăm procesul de absorbţie a fondurilor europene', a precizat Viorica Dăncilă la Palatul Parlamentului.

Citește și: Liviu Dragnea, ironizat pe internet după ce a spus că pe telefonul său apar 'puncte luminoase' și că acesta îi este 'ascultat'

Loading...
Comentarii