Mergi direct la conținut »
Iohannis, la bilanțul Ministerului Public pe 2017: ”Românii nu își doresc ca infractorii să facă legea și magistrații să fie subordonați politicului!”
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Iohannis, la bilanțul Ministerului Public pe 2017: ”Românii nu își doresc ca infractorii să facă legea și magistrații să fie subordonați politicului!”

Iohannis, la bilanțul Ministerului Public pe 2017: ”Românii nu își doresc ca infractorii să facă legea și magistrații să fie subordonați politicului!”

Iohannis, la bilanțul Ministerului Public pe anul trecut. Șeful statului a transmis un mesaj dur la adresa politicienilor care atacă justiția și a precizat că ”românii nu își doresc ca infractorii să facă legea iar magistrații să fie subordonați politicului.

De Valentina Postelnicu,

”Românii nu își doresc ca infractorii să facă legea și magistrații să fie subordonați politicului. Societatea a înțeles că o Românie modernă nu poate fi clădită pe nisipuri mișcătoare, iar o justiție independentă trebuie să funcțioeneze în cel mai eficient mod posibil”, a spus Klaus Iohannis, precizând că, în același timp, cetățenii au așteptări mari de la magistrați.

Iohannis a felicitat Ministerul Public pentru activitatea derulată cu succes în anul care s-a scurs.

”Ministerul Public are un rol constituțional foarte bine definit. Procurorul este apărător al ordinii de drept și al drepturilor cetățenești. Alăturarea acestor atribuții nu este întâmplătoare. Imparțialitatea, integritatea și profesionalismul procurorului îl fac pe acesta responsabil de corecta instrumentare a dosarelor”, a spus șeful statului, în discursul său.

Președintele a lansat un nou atac la adresa politicenilor care atacă justiția.

”A devenit un obicei în România să se dezbată intens statutul procurorului. Se face referire la articolul din Constiției potrivit căruia activitatea procurorilor se află sub autoritatea ministerului Justiției. Sintagma este în autoritatea și nu în subordinea ministerului Justiției”, a spus președintele, precizând că ”se face în mod deliberat o confuzie între cele două sintagme pentru a se induce un control mai mare al politicului asupra sistemului judiciar.

Șeful Consiliului județean Brasov, politicianul PNL Veștea, fotografie alături de interlopul urmărit internațional, care își arată mușchii
Recomandări

Șeful Consiliului județean Brasov, politicianul PNL Veștea, fotografie alături de interlopul urmărit internațional, care își arată mușchii

 

Klaus Iohannis a afirmat că este doar o încercare de a slăbi independența procurorilor.

”În unele discursuri politice și mediatice, observăm o grijă pentru soarta unor condamnaților și a inculpaților penal, care sunt deranjați că sistemul judiciar își face treaba. Se încearcă în mod fals ideea că procurorii sunt inamicii societății. Dimpotrivă, sunt de aceeași parte a baricadei cucei care vor aplicarea legii și de celalaltă parte sunt câțiva certați cu legea care vor să decredibilizeze justiția”, a mai spus președintele.


Citește și: Profesori din Bacău au dus cărți la școlile românești din Cernăuți. De ce sunt școlile românești păzite de jandarmi


 

Close
Închide
  Close