MENIU CAUTĂ
, de Daniel Ionașcu

iPhone XR, disponibil la precomandă în România. Prețurile pornesc de la 4.100 de lei, dar cu abonament poate fi gratis

Distribuie

iPhone XR, cel mai colorat model lansat de către Apple în acest an, este disponibil începând de vineri la precomandă în România, iar prețurile pornesc de la 4.100 de lei pentru cea mai ”ieftină” variantă. Libertatea vă arată cât costă iPhone XR la marii operatori telecom și retaileri din țară.

Altex și Media Galaxy oferă modelul începând cu 4.099 de lei în versiunea cu 64 GB pentru stocare. Același preț este de bază și la eMag, cel mai mare retailer din România.

Sunt disponibile variante în culorile galben, albastru, negru, alb și coral, care e de fapt un fel de roz.

Mai este disponibilă și versiunea Product (Red), iar din prețul acestuia o parte din bani sunt redirecționați de către Apple către organizații caritabile care luptă contra HIV/SIDA.

Varianta cu 128 GB de stocare costă 4.399 lei, iar cea cu 256 GB este 4.899 lei.

Reamintim, prețul recomandat de către Apple este de 749 de dolari pentru iPhone XR, potrivit prezentării făcute la lansarea din luna septembrie.

Diferența între iPhone XR și iPhone XS

Important de știut este că iPhone XR are o rezoluție a ecranului mai slabă decât iPhone XS, respectiv 1792 x 828 pixeli, fiind practic echivalentă cu ecranele 720p de pe smartphone-urile Android.

Diagonala ecranului este de 6,1 inchi, puțin mai mare față de cei 5,8 inchi ai iPhone XS. Tehnologia folosită este însă LCD, nu OLED.

De asemenea, camera din spate nu are două lentile. Concomitent, niciun iPhone nu suportă slot de card MicroSD și nu mai dispune de mufa pentru căști.

Pe de altă parte, la fel ca restul modelelor lansate în acest an, iPhone XR dispune de recunoaștere facială și nu mai are senzor de amprentă.

Sistemul de operare este iOS 12, iar procesorul este A12 Bionic cu șase nuclee, proiectat tot de către Apple.

Memoria RAM este de 3 GB.

Cât costă iPhone XR în România la operatorii telecom

La Orange, iPhone XR costă 425 de euro cu un abonament de 45 de euro, iar prețul standard este de 899 de euro pentru versiunea de 64 GB și 949 euro pentru cea de 128 GB.

Modelul de 256 GB deja nu mai este pe stoc.

La Vodafone, iPhone XR este oferit gratuit la abonamentul de 54 de euro lunar.

La ora scrierii acestui articol, pe site-ul Telekom nu apărea nicio ofertă cu iPhone XR, același lucru fiind valabil și în cazul operatorului RCS-RDS.

Citește mai multe despre altex, Apple, Orange, telekom și Vodafone pe Libertatea.

Comentarii