Mergi direct la conținut »
Irinei Tănase i-a fost „teamă și jenă să iasă pe stradă” după publicarea materialului TNR
Ştiri Libertatea > Ştiri > Irinei Tănase i-a fost „teamă și jenă să iasă pe stradă” după publicarea materialului TNR

Irinei Tănase i-a fost „teamă și jenă să iasă pe stradă” după publicarea materialului TNR

Partenera de viață a șefului PSD, Irina Tănase, cere 100.000 de euro de la publicația de umor Times New Roman pe motiv că valul de injurii proferat după publicarea pamfletului i-au creat o stare de rău.

De Cătălin Lupășteanu,

„Toate expresiile jignitoare la adresa Irinei Tănase au declanșat o stare fizică și mentala de rău fiindu-i chiar teamă și jenă să iasă pe stradă datorită imaginii deformate ce i-a fost creată în ochii publicului prin expresiile folosite în cuprinsul articolului distribuit în spațiul public, redistribuit de sute de ori în rețeaua de socializare.

Ea are studii superioare, este respectată în mediul din care provine și este apreciată și de persoane publice”, se arată în acțiunea de la Tribunalul București.

În acest context, se mai arată în motivele acțiunii, „libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viața particulară a persoanei și nici dreptul la propria imagine”.

Expresii jignitoare

Avocații spun ca expresiile jignitoare folosite la adresa femeilor din PSD „depășesc cu mult limita criticilor acceptabile din perspectiva articolului 10 din CEDO”

„Articolul publicat pe TNR nu are sub nicio formă caracterul unui pamflet cu caracter satiric, ci sunt afirmații prin care autorul articolului și a exprimat în mod public opinia despre reclamante, despre comportamentul acestora, folosind expresii jignitoare, calomnioase și vexatorii, fără ca ele să fie argumentate prun idei și informații.

Apreciem că structura articolului a vizat încă de la început, prin titlul folosit, prezentarea reclamantelor într-un mod inacceptabil fiind depășite de departe caracteristicile unui pamflet, scopul autorului fiind insulta și calomnierea reclamantelor.

Are 23 de ani și a dat lovitura cu o afacere unică în România! Ideea genială din care s-a îmbogățit
Recomandări

Are 23 de ani și a dat lovitura cu o afacere unică în România! Ideea genială din care s-a îmbogățit

Folosirea unor artificii literare nu schimbă cu nimic caracterul denigrator al afirmațiilor făcute pentru că defăimarea unei persoane se poate realiza chiar dacă informația respectiva este prezentată la adăpostul convenabil al pamfletului”, se mai arată în motivarea acțiunii.

Reacția lumii

Avocații arată în dosarul de la instanță că  instanța supremă a statuat într-un dosar ce are ca obiect defăimarea în presă că motivația că un material denigrator reprezintă un pamflet nu este suficientă, și spun că TNR nu poate fi exonerat de răspundere prin simplul fapt că ar fi publicat un pamflet, o satiră, întrucât nivelul, de denigrare atins prin textul redactat este evident.

Irina Tănase a fost jignită prin comentarii pe site-urile de socializare fiind supusă oprobriului public, notează autorii acțiunii, care redau explicit exemple ale unor comentarii la materialul publicației.

Șefa secției de nefrologie de la ”Sf. Ioan” rupe tăcerea! Detalii uluitoare despre profesorul pe fals Checheriță
Recomandări

Șefa secției de nefrologie de la ”Sf. Ioan” rupe tăcerea! Detalii uluitoare despre profesorul pe fals Checheriță

„Hoață și jeg ordinar”, ” nu a numit-o nimeni curvă că ea era deja…o zdreanță”, „pițipoanca lui Dragnea… Nu că nu i s-ar potrivi și prima varianta”, ” proasta aceasta”, „javră comunista”, sunt câteva dintre exemplele de comentarii preluate de către apărare de pe site-urile de socializare, la materialul cu pricina.

Citește și Raportul ActiveWatch FreeEx 2017-2018 asupra libertății presei. Derapaje majore ale puterii, jurnaliști bătuți și amendați

Close
Închide
  Close