Mergi direct la conținut »
Israelul are "dovezi concludente" privind un program nuclear iranian secret. Ce a declarat premierul Benjamin Netanyahu Galerie foto
8imagini
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Israelul are "dovezi concludente" privind un program nuclear iranian secret. Ce a declarat premierul Benjamin Netanyahu

Israelul are „dovezi concludente” privind un program nuclear iranian secret. Ce a declarat premierul Benjamin Netanyahu

Israelul are dovezi privind un program nuclear iranian secret. Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a afirmat luni seară, pe 30 aprilie, că ţara sa deţine "dovezi concludente" legate de un program nuclear iranian secret cu scopul a se dota cu arma nucleară, transmit agenţiile internaţionale de presă.

„Proiectul nuclear iranian are toate cele cinci elemente ale unui program de arme nucleare”, a declarat prim-ministrul israelian, citat de Agerpres.

Premierul israelian, adversar înverşunat al acordului internaţional asupra activităţilor nucleare ale Iranului, a prezentat presei la Tel Aviv şi în direct la televiziunile israeliene ceea ce a descris ca fiind „copiile exacte” a zeci de mii de documente originale iraniene obţinute în urmă cu câteva săptămâni cu preţul unei „formidabile reuşite în domeniul serviciilor de informaţii”.

Aceste documente, pe hârtie sau în format electronic şi servind ca decor declaraţiei lui Benjamin Netanyahu, constituie „dovezi noi şi concludente asupra programului de arme nucleare pe care Iranul l-a ascuns ani în şir de privirile comunităţii internaţionale în arhivele sale atomice secrete”, a spus prim-ministrul, citat de AFP.

Aceste documente arată că, în pofida asigurărilor primite din partea liderilor iranieni că nu au încercat niciodată să se doteze cu arma nucleară, „Iranul a minţit şi încă foarte mult!”, a declarat el.

Premierul israelian a făcut acest anunţ în perspectiva datei de 12 mai, termenul stabilit de preşedintele american, Donald Trump, pentru a decide dacă denunţă acordul încheiat în 2015.

Recent, noul consilier pentru securitate națională al lui Trump a susținut atacuri asupra Iranului, dar nu a omis nici Coreea de Nord și Rusia.

În schimb, liderul suprem iranian a cerut statelor arabe să se coalizeze împotriva SUA.CITEȘTE ȘI… VIDEO / Urmăriți „Uranissima”, emisiunea prezentată de Urania. Previziuni pentru săptămâna 30 aprilie- 6 mai 2018 

Close
Închide
  Close