MENIU CAUTĂ
11 Aug. 2018 11:16

VIDEO/ Jandarm lovit de un individ la mitingul diasporei. Momentul a fost filmat și are peste un milion de vizualizări

Distribuie

O înregistrare cu un jandarm lovit de un individ la mitingul diasporei din Piața Victoriei a fost distribuită de zeci de mii de oameni pe rețelele de socializare. Clipul a fost vizualizat de peste un milion de români.

Înregistrarea a fost realizată vineri, în timpul mitingului diasporei, organizat în Piața Victoriei. În imagini a fost surprins momentul în care un jandarm a căzut la pământ după ce a fost lovit cu piciorul de un individ. Imaginile au strâns peste 1,2 milioane de vizualizări.

Vineri seară, 100.000 de persoane au participat la mitingul diasporei, care s-a transformat, după ora 23:00, într-o veritabilă luptă de stradă între jandarmi și o parte dintre protestatari. Oamenii legii au folosit gaze lacrimogene, petarde și tunuri cu apă pentru a goli Piața Victoriei de protestatari.

Victime au căzut și protestatari nevinovați, care nu au provocat forțele de ordine.

Totodată, în incidentele violente din Piața Victoriei au fost răniți și doi jandarmi, cărora le-au fost furate armele. În total 452 de persoane au fost rănite, iar peste 60 au fost duse la spital.  Un tânar a făcut scut cu propriul corp ca s-o apere pe jandarmerița atacată.

Cum explică Jandarmeria Română incidentele violente din Piața Victoriei: Jandarmeria susține că acțiunile de vineri seară au fost justificate și că intervenția forțelor de ordine a fost una moderată. Reprezentanții instituției susțin că de vină pentru incidentele violente sunt și participanții la protest, care au refuzat să părăsească Piața Victoriei, după ce s-au făcut somațiile.

sursă foto: Facebook


Citește și Editorial al lui Cătălin Tolontan: ”Gazele jandarmilor vor aduce mâine de două ori mai mulți oameni în stradă!”


 

Citește mai multe despre Diaspora și violențe pe Libertatea.

Comentarii