Mergi direct la conținut »
Tensiuni la protestele din Piața Victoriei. Cum explică Jandarmeria scoaterea cailor în stradă
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Tensiuni la protestele din Piața Victoriei. Cum explică Jandarmeria scoaterea cailor în stradă

Tensiuni la protestele din Piața Victoriei. Cum explică Jandarmeria scoaterea cailor în stradă

Jandarmi călare la protestele din Piața Victoriei. S-au înregistrat primele tensiuni la protestele din București. Oamenii s-au enervat pentru că un număr mare de jandarmi călare au fost prezenți în mulțime, fapt ce a dus la îmbrânceli între cele două tabere.

Noile proteste față de legile justiției au scos în stradă peste 20.000 de oameni în Piața Victoriei, care acum merg în marș spre Parlament, dar protestatarii au fost revoltați de prezența animalelor în mulțime, caii fiind foarte agitați din cauza zgomotului.

Jandarmii au decis să facă un cordon în jurul protestatarilor, încercând să-i impiedice să meargă și pe al doilea sens de mers pe Lascăr Catargiu. Încercarea a fost eșuată, însă, iar oamenii au ajuns însă și pe al doilea sens al bulevardului.

„Jandarmii călare participă la toate manifestațiile care au loc în spatiul public, nu este o noutate sau o premieră. În jur de 20-25 de cai si calareți, nu stiu daca toti sunt în dispozitiv azi. Colegii mei au fost în strada de fiecare dată când am avut manifestantii de amploare. Pot să va asigur că acești cai pe care noi în folosim în misiuni sunt bine antrenați. Sunt niște etape în pregătirea lor, este una specifică, adunări mari de persoane. Nu sunt un pericol pentr cetățeni, au rol de a ne asigura poziționarea mai bună, un dispozitiv adaptat nevoilor pe care le avem în stradă”, afirmă Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Georgian Enache, pentru Digi 24.

Sunt proteste și în marile orașe din România, în paralel cu cel din București. În total, în toată țara, sunt în stradă aproximativ 45.000 de oameni.

Jandarmi călare la protestele din Piața Victoriei

Jandarmi călare la protestele din Piața Victoriei (FOTO: Cătălin Lupășteanu)


CITEȘTE ȘI…

EXCLUSIV/ Anamaria Prodan a profitat de filmări ca să-și viziteze cei 120 de fini!

Palatul Buckingham a fost anunțat că Prințul Harry și Maghan Markle nu vor avea o nuntă tradițională


 

Close
Închide
  Close