Mergi direct la conținut »
Amazon pariază un miliard de dolari pe casele inteligente. Gigantul cumpără Ring, o companie care produce sonerii și camere de securitate dotate cu Alexa
Tehnologie Libertatea > Ştiri > Tehnologie

Amazon pariază un miliard de dolari pe casele inteligente. Gigantul cumpără Ring, o companie care produce sonerii și camere de securitate dotate cu Alexa

Amazon cumpără Ring, o companie care produce sonerii și camere de supraveghere inteligente dotate cu asistentul virtual Alexa, cu un miliard de dolari, scrie Reuters.

De Daniel Ionașcu,

Dispozitivele Ring funcționează în tandem cu Amazon Key, un sistem compus dintr-o încuietoare inteligentă și o cameră, produs de către gigantul american. Acesta permite curierilor trimiși de către Amazon să intre în casele oamenilor pentru a le lăsa coletele.

Anterior, Alexa Fund – un fond al Amazon centrat pe finanțarea firmelor care folosesc asistentul său virtual – a investit în Ring.

Aceasta este una dintre cele mai mari achiziții realizate de către Amazon și vine după ce gigantul american a cumpărat anul trecut lanțul de magazine Whole Foods cu 13,7 miliarde de dolari.

Aproape un miliard de dolari a dat Amazon și pe serviciul de streaming de jocuri Twitch în anul 2014, iar anul trecut a cumpărat cu 580 de milioane de dolari Souq.com, cel mai mare magazin online din Orientul Mijlociu.

Amazon a depășit Microsoft

Amazon a depășit recent în valoare Microsoft, iar Jeff Bezos – fondatorul și directorul său,  l-a depășit pe Bill Gates, cofondator al Microsoft, și a ajuns cel mai bogat om din istorie, cu o avere estimată în timp real de către revista americană Forbes la 125,2 miliarde de dolari.

Amazon a închiriat anul trecut mai multe spații în Pipera, nordul Bucureștiului, și angajează personal în România, ceea ce a dus la speculații că gigantul american se va lansa curând în țara noastră.

Close
Închide
  Close