O sursă din serviciile de securitate egiptene a declarat pentru Reuters că cele două tabere au ajuns de principiu la un acord pentru un armistițiu cu sprijinul mediatorilor, dar detaliile acordului sunt încă negociate în secret.
Oficialii medicali palestinieni au declarat că de când au început luptele pe 10 mai, 227 de persoane au fost ucise în bombardamentele aeriene care au distrus drumuri, clădiri și alte infrastructuri esențiale și au înrăutățit situația umanitară deja gravă din Gaza.
Autoritățile israeliene au scăzut bilanțul deceselor la 12 în Israel, unde atacurile cu rachete repetate au provocat panică și au trimis oameni în buncăre pentru a se proteja.
Eforturile diplomatice regionale și cele conduse de SUA pentru a asigura încetarea focului s-au intensificat, dar până acum nu au reușit să obțină un acord.
Benjamin Netanyahu a invocat în repetate rânduri dreptul de a se autoapăra pentru a justifica bombardamentele asupra Fâșiei Gaza.
„Sunt hotărât să continui această operațiune până când va atinge obiectivul său – de a vă restabili liniștea și securitatea, cetățenilor Israelului”, a transmis premierul israelian după discuția telefonică cu Joe Biden.
Purtătorul de cuvânt al Hamas, Hazem Qassam, a declarat că cei care au încercat să restabilească calmul trebuie să „oblige Israelul să pună capăt agresiunii sale din Ierusalim și bombardamentului asupra Gaza”.
Odată ce s-a întâmplat acest lucru, Qassam a spus: „Poate fi loc să vorbim despre aranjamente pentru restabilirea calmului”.
Hamas a început să tragă rachete pe 10 mai ca răzbunare pentru ceea ce a spus că sunt abuzuri ale Israelului la adresa palestinienilor din Ierusalim în timpul lunii sfinte musulmane a Ramadanului.