Mergi direct la conținut »
Joe Biden intră oficial în cursa pentru alegerile prezidențiale din SUA. Sondajele îl dau câștigător în fața lui Trump
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Joe Biden intră oficial în cursa pentru alegerile prezidențiale din SUA. Sondajele îl dau câștigător în fața lui Trump

Joe Biden intră oficial în cursa pentru alegerile prezidențiale din SUA. Sondajele îl dau câștigător în fața lui Trump

Fostul vicepreședinte american Joe Biden a anunțat oficial, astăzi, intrarea sa în cursa internă a democraților pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidențiale din 2020, după mai multe luni în care a evitat să-şi clarifice intenţiile.

De Dragoș Tănase,

”Ducem o luptă pentru sufletul acestei națiuni„, a spus Biden, în videoclipul în care își anunță candidatura, sub titlul ”America este o idee” (America is an idea), în contrapondere cu ”Make America great again!” sau ”America first!” cu care a câștigat Trump, scrie Reuters.

Biden îi îndeamnă pe americani să nu-i mai dea lui Donald Trump încă un mandat la Casa Albă, spunând că în joc este chiar soarta democrației din Statele Unite.

„Valorile fundamentale ale acestei naţiuni (…), poziţia noastră în lume (…), însăşi democraţia noastră (…), tot ceea ce constituie America se află în pericol. De aceea, astăzi îmi anunţ candidatura pentru (funcţia de) preşedinte al Statelor Unite”, a declarat Joe Biden, într-un mesaj video postat pe Twitter, în care i-a chemat pe alegători să-i refuze lui Donald Trump un al doilea mandat la Casa Albă.

Mesajul critică atitudinea actualului preşedinte faţă de adepţii supremaţiei albe, menţionând reacţia controversată a lui Donald Trump faţă de marşul „Unite the Right” al extremiştilor de dreapta şi contraprotestele de la Charlottesville, Virginia, când Trump a declarat că au fost „oameni buni de ambele părţi”.

Joe Biden, în vârstă de 76 de ani, un veteran al politicii americane, are o carieră definită de cei peste 30 de ani ca senator din partea statului Delaware, de expertiza sa în domeniul relaţiilor externe şi de relaţiile pe care şi le-a construit în calitate de vicepreşedinte al lui Barack Obama.

Biden, aflat acum la a treia tentativă de ajunge la Casa Albă, îşi va face prima apariţie electorală luni, cu prilejul unui eveniment sindical la Pittsburgh.

Biden, 76 de ani, a fost vehiculat drept posibil candidat al partidului democrat pentru alegerile prezidențiale din 2016, însă vicepreședintele a decis atunci să nu intre în cursă și să o susțină pe Hillary Clinton. El a anunțat că renunță la o candidatură la scurt timp după moartea fiului său.

SURSE JUDICIARE: „Sorina Pintea a luat mită din postura de director de spital”
Recomandări

SURSE JUDICIARE: „Sorina Pintea a luat mită din postura de director de spital”

 

Biden a făcut echipă cu fostul președinte al SUA, Barack Obama, cei doi fiind foarte apropiați și având o relație de prietenie.

Sondajele îl dau câștigător pe Joe Biden în fața lui Donald Trump

Un nou sondaj Morning Consult/Politico, realizat în perioada 19-21 aprilie îl dă pe Biden câștigător în fața lui Donald Trump, cu un avans de opt procente.

Astfel, potrivit sursei citate, în ipoteza unei confruntări între cei doi, democratul Joe Biden ar obține 42%, în timp ce actualul președinte republican Donald Trump ar obține 34%.

Cât privește segmentele de electorat, Biden are un avans 17 procente în rândul femeilor, 22 de procente în rândul tinerilor și 10 procente în rândul celor care se declară independenți.

Sondajul a fost efectuat pe un eșantion de 1.992 de persoane cu drept de vot și are o marjă de eroare de 2%, precizează Hotnews.ro.

FOTO – Facebook.com/joebiden


Citește și… Joe Biden, acuzat de o a doua femeie de gesturi deplasate. Cum se apără fostul vicepreședinte american

Alertă cu bombă în Statele Unite. Pachet suspect, trimis fostului vicepreședinte Joe Biden / FOTO&VIDEO

Joe Biden susține că guvernul Dăncilă distruge instituțiile anticorupție din România


 

Close
Închide
  Close