Mergi direct la conținut »
JP Morgan: Apple ar putea cumpăra Netflix, producătorul de boxe Sonos și pe cel de jocuri Activision Blizzard
Tehnologie Libertatea > Ştiri > Tehnologie

JP Morgan: Apple ar putea cumpăra Netflix, producătorul de boxe Sonos și pe cel de jocuri Activision Blizzard

Gigantul american Apple ar putea cumpăra platforma de filme online Netflix, producătorul de boxe inteligente Sonos și pe cel de jocuri Activision Blizzard, consideră grupul bancar JP Morgan într-un raport.

De Daniel Ionașcu,

Apple a raportat primul trimestru de scădere a veniturilor din 2001 încoace, iar acțiunile companiei au scăzut cu 30% din octombrie până acum, ca urmare a scăderii cererii din China, scrie Bloomberg.

Apple se concentrează acum pe servicii, acestea depășind 10 miliarde de dolari ca venituri pe ultimele trei luni și fiind al doilea generator de bani pentru companie, după iPhone, dar înaintea Mac-urilor și a iPad.

De altfel, Apple a anunțat în ianuarie că iTunes va fi disponibil pe televizoarele inteligente Samsung, iar LG și Sony vor suporta standardul Air Play pe smart tv-urile lor.

Netflix

Netflix ar putea aduce un plus pentru Apple în domeniul serviciilor video online. Apple produce deja filme proprii, presa indicând că în acest an va lansa o platformă proprie.

Apple este însă în urma rivalilor din domeniu, precum Netflix sau Amazon.

Mai mult, Disney – cel mai mare grup media din lume – va lansa în acest an propriul său serviciu de streaming de filme și seriale.

Totuși, JP Morgan spune că e puțin probabil ca Netflix să fie vândut fără un preț mult mai mare decât cotațiile actuale ale acțiunilor pe bursă. În acest moment, capitalizarea bursieră a Netflix este de 148,4 miliarde de dolari, însă Apple are în conturi 130 de miliarde de dolari și produce anual încă 45 de miliarde.

O nouă imagine cu Ludovic Orban circulă pe Facebook. Este a treia poză în care premierul a fost surprins cu țigara în mână într-o sală de ședințe. De data aceasta, la sediul PNL
Recomandări
O nouă imagine cu Ludovic Orban circulă pe Facebook. Este a treia poză în care premierul a fost surprins cu țigara în mână într-o sală de ședințe. De data aceasta, la sediul PNL
 

Sonos

Producătorul de boxe inteligente Sonos este o altă posibilă țintă, mai ales că Apple este mult în urma Amazon și Google în privința acestui gen de gadgeturi. Sonos are o capitalizare de 1,2 miliarde de dolari, iar acțiunile sale au crescut cu 6% după apariția raportului.

Sonos produce boxe inteligente premium, care integrează atât asistentul virtual Alexa de la Amazon, cât și Google Assistant.

Cele mai populare boxe smart sunt seriile Amazon Echo și Google Home.

Apple HomePod nu a prins la public. Dispozitivele Sonos se vând la prețuri mari, exact ca cele Apple.

Activision Blizzard

În fine, JP Morgan scrie că producătorul de jocuri Activision Blizzard ar ajuta Apple să facă pasul în domeniul jocurilor de mobil.

Activision Blizzard produce unele dintre cele mai celebre jocuri de pe mapamond, de la seriile Call of Duty până la Starcraft, Warcraft, Diablo, World of Warcraft și Overwatch.

Valoarea bursieră a Activision Blizzard este de 35,1 miliarde de dolari.

Close
Închide
  Close