Pe 30 mai 2020, Direcţia de Sănătate Publică Buzău a fost informată de către Spitalul Municipal Râmnicu Sărat- spital suport COVID, că la nivelul unităţii a fost înregistrat primul deces al unei persoane confirmate COVID-19 din judeţul nostru. Este vorba despre o persoană de sex masculin, în vârstă de 71 de ani. Bărbatul a fost confirmat cu COVID-19 în data de 17 mai 2020 în Secţia Medicală a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău şi a decedat pe 30 mai. Pacientul fusese diagnosticat cu cancer de colon cu metastaze multiple.”, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al Prefecturii Buzău.

Stiri Coronavirus - ultimele stiri despre epidemia de coronavirus

Este primul deces înregistrat în rândul bolnavilor de coronavirus din judeţul Buzău, care a fost, pentru mult timp, printre judeţele cu cele mai puţine cazuri de COVID-19.

Judeţul înregistrează, potrivit informării de sâmbătă, 191 de cazuri de COVID-19.

În secţia de Medicină Internă a Spitalului Judeţean Buzău, mai mulţi pacienţi şi personal medical au fost depistaţi cu coronavirus. Primele cazuri au fost descoperite în urmă cu 2 săptămâni după ce o bătrână a fost testată pentru coronavirus pentru că trebuia să meargă din spital direct într un azil de bătrâni, iar procedura prevede testarea. Pacienta era internată de circa o săptămână în această internă.

Ulterior, au fost confirmaţi şi alţi pacienţi, dar şi cadre medicale, secţia fiind închisă atunci pentru o zi pentru dezinfecţie.

La 10 zile de la apariţia acestor cazuri în Spitalul Judeţean, au fost confirmate alte cazuri în rândul cadrelor medicale din Secţia de Medicină Internă, care a fost închisă din nou. În prezent, internările pacienţilor care trebuie să ajungă pe această secţie sunt dirijate în saloanele secţiei de Diabet şi Nutriţie, pentru ca de luni, secţia de Medicină INternă să fie funcţională.

Citeşte şi:

LIVE UPDATE |Coronavirus în România, 31 mai. Sunt 19.257 de cazuri de coronavirus. Ziua cu cele mai puține îmbolnăviri

De azi se deschid terasele și plajele. Ce alte măsuri restrictive mai sunt relaxate în România

Cât au pierdut hotelurile din România în doar trei luni de criză Covid-19

Fiica lui Ionel Ganea, acuzații brutale: „A fost violent cu familia, nu știu cum a rezistat mama atât!” » Unde ar fi surprins-o pe amanta fostului internațional
PARTENERI - GSP.RO
Fiica lui Ionel Ganea, acuzații brutale: „A fost violent cu familia, nu știu cum a rezistat mama atât!” » Unde ar fi surprins-o pe amanta fostului internațional
Horoscop 4 iulie 2020. Racii reușesc să restabilească o comunicare sinceră cu apropiații
HOROSCOP
Horoscop 4 iulie 2020. Racii reușesc să restabilească o comunicare sinceră cu apropiații
RECOMANDĂRI