MENIU CAUTĂ

Kelemen Hunor: „Kovesi nu va fi revocată. Iohannis nu va accepta o eventuală cerere”

Distribuie

Kelemen Hunor, despre revocarea șefei DNA. Președintele UDMR (Uniunea Democrată Maghiară din România), Kelemen Hunor, crede că Laura Codruţa Kovesi va ramâne la conducerea Direcției Naționale Anticorupție (DNA) până la încheierea mandatului său.

Mai mult, acesta consideră că șeful statului, Klaus Iohannis, nu va accepta o eventuală cerere de revocare a şefei DNA.

„Eu cred că rămâne doamna Kovesi până în 2019, când îi expiră mandatul, și – în rest – alte analize eu nu pot să fac. Nu e bine să confunzi insituțiile cu persoanele care le conduc.

Putem să dezbatem mult și bine, dar nu cred că există o finalitate așa apropiată. Indiferent ce propune ministrul Justiției, e clar că președintele nu va accepta, dacă propune demiterea procurorului-șef. Nici politic nu poate și a și promis că nu va face, că nu vede niciun motiv.

Doamna procuror a zis că nu își dă demisia, că nu a greșit cu nimic, deci s-a teminat”, a declarat Kelemen Hunor la Digi 24, în cadrul emisiunii „Jurnalul de seară”.

Scriitorul Gabriel Liiceanu o vede pe Kovesi președintele României. „Este un om format în sosul justiției”.

Marți, 22 februarie, Klaus Iohannis se întâlnește cu ministrul Justiției, Tudorel Toader, pentru a discuta despre DNA.


CITEȘTE ȘI…

Bonusuri ilegale de 237.000 de lei la Poşta Română. Ce alte nereguli a mai constatat Curtea de Conturi

Un bărbat din Galați va primi 4.300 de euro după ce a fost mușcat de un maidanez. Victima a cerut inițial 75.000 de euro!


 

Citește mai multe despre kelemen hunor, Laura Codruta Kovesi, DNA - Direcția Națională Anticorupție, revocare și UDMR pe Libertatea.

Comentarii