MENIU CAUTĂ
13 Feb. 2018 10:12

Kim Jong-un a felicitat Coreea de Sud pentru eforturile sale „impresionante” de a găzdui Olimpiada de Iarnă

Distribuie

Kim Jong-un a lăudat Coreea de Sud pentru eforturile sale "impresionante" de a găzdui Olimpiada de Iarnă și mulțimește națiunii vecină pentru primirea sportivilor nord-coreeni, scrie BBC News.

Kim Jong-un și-a primit sora și delegația oficială nord-coreeană care a participat la deschiderea Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Pyeongchang, iar la ceremonia oficială a lăudat Coreea de Sud pentru eforturile sale „impresionante” de a găzdui evenimentul sportiv.

Agenția oficială de presă nord-coreeană a anunțat că liderul de la Phenian a mulțumit Sudului pentru că „a acordat prioritate” vizitei lor la Jocurile Olimpice.

Participarea Coreei de Nord la Olimpiadă a fost văzută ca o încălzire semnificativă a relațiilor dintre cele două națiuni, dar au existat și preocupări cum că aceasta a permis Coreei de Nord o victorie care va fi folosită pentru propagandă.

„După primirea raportului delegației, Kim Jong-un s-a arătat satisfăcut de rezultatele acestora”, a transmis KCNA. Aceștia au adăugat că Kim a fost impresionat de „comportamentul celor din sud, care au acordat prioritate vizitei membrilor Republicii Populare Democrate Coreene … și a transmis mulțumiri”.

Liderul nord-coreean a sugerat că va continua „îmbunătățirea în continuare a climatului cald de reconciliere și dialog” între cele două Corei și a transmis „instrucțiuni importante” în acest sens.

Presa nord-coreeană a făcut publică și o fotografie cu Kim Jong-un flancat de sora sa Kim Yo-jong și de președintele Kim Yong-nam.

Kim Yo-jong este primul membru al familiei aflată la putere în Coreea de Nord care vizitează Sudul, de la războiul coreean din 1950-1953. Ea și Kim Yong-nam, președintele din Coreea de Nord, au participat la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă din Pyeongchang.

Citește mai multe despre kim jong un, Coreea de Sud și Jocurile Olimpice pe Libertatea.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 24 februarie 2019
Comentarii