Mergi direct la conținut »
FOTO / Kim Yo-jong, sora lui Kim Jong-un, a ajuns în Coreea de Sud. Cum s-a schimbat în ultimii doi ani de la ultimele imagini publice
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > FOTO / Kim Yo-jong, sora lui Kim Jong-un, a ajuns în Coreea de Sud. Cum s-a schimbat în ultimii doi ani de la ultimele imagini publice

FOTO / Kim Yo-jong, sora lui Kim Jong-un, a ajuns în Coreea de Sud. Cum s-a schimbat în ultimii doi ani de la ultimele imagini publice

Kim Yo-jong, sora liderului nord-coreean Kim Jong-un, a sosit în Coreea de Sud, pentru a participa la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă de la Pyeongchang. Imaginile surprinse cu ea în aeroport sunt primele publice din ultimii doi ani.

Kim Yo-jong este primul membru al familiei alfată la putere în Coreea de Nord care vizitează Sudul, de la războiul coreean din 1950-1953. Ea și Kim Yong-nam, șeful statului ceremonial din Coreea de Nord, participă la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă din Pyeongchang.

Despre Kim Yo-jong se spune că este foarte apropiată de fratele ei și că a fost promovată anul trecut în biroul politic al partidului de guvernământ. De asemenea, ea se află pe o listă a persoanelor non-grata a SUA, fiind acuzată de presupuse legături cu încălcări ale drepturilor omului din Coreea de Nord. Sora lui Kim Jong-un ar fi cu patru ani mai mică decât fratele ei, având în jur de 30 de ani.

Însoțită de o echipă de bodyguarzi, Yo-jung a purtat un paton negru, clasic, cu blăniță la guler și manșete și o poșetă neagră. Cu părul prins neglijent, tânăra pare să fi pierdut mai multe kilograme în ultimii doi ani și pare mult mai sofisticată decât era în fotografiile din 2015, când apărea alături de fratele său.

Kim Yong-nam a participat alături de alți lideri mondiali, precum Mike Pence și prim-ministrul japonez Shinzo Abe la o cină oferită de președintele sud-coreean, Moon Jae-in.

Pence ar fi trebuit să stea la aceeași masă cu Kim Yong-nam și Moon, dar a plecat înainte de cină, a scris AFP.  La Jocurile Olimpice de iarnă, Coreea de Nord și Coreea de Sud vor participa sub un steag la ceremonia de deschidere. Alături de 22 de sportivi, Phenianul a trimis mai mult de 400 de delegați la Jocuri, inclusiv o echipă de majorete și o orchestră.


Citește și: Cum arată cel mai scump penthouse din Pipera? E spectaculos și costă peste 500.000 de euro


Close
Închide
  Close