De Valentina Postelnicu,

„Eu cred că ar fi bine să mergem spre alegeri anticipate în primăvara anului viitor. Voi avea discuții cu toți liderii politici”, a spus preşedintele, întrebat când ar putea fi organizate alegerile anticipate, în contextul în care deja premierul Ludovic Orban a anunţat că Executivul şi-ar putea asuma răspunderea pe modificările la OUG 114, în Parlament.

Despre un posibil refuz al PSD, şeful statului a menţionat că cei de la PSD au fost întodeauna în dezacord cu tot ce a propus el şi PNL-ul.

„Nnici nu contez pe ei. PSD a fost sancționat drastic de electorat. Dacă au înțeles ceva, bine, dacă nu, continuăm și fără ei”, a spus preşedintele.

Klaus Iohannis a mai declarat că va avea discuţii şi liderii tuturor partidelor parlamentare, pe acest subiect.

Klaus Iohannis a mai spus că, în opinia sa, primarii ar trebui să fie aleși în două tururi de scrutin, iar președinții de consilii județene să nu fie aleși direct, ci din rândul consilierilor județeni.

„Eu îmi doresc ca primarii să fie aleși în două turururi. Există mai multe inițiative în Parlament care sunt discutate și sunt formațiuni care își doresc acest lucru, de exemplu PNL, dar sunt formațiuni refractare, de exemplu PSD. În continuare, guvernul și PNL vor căuta cele mai bune soluții pentru a promova o legislație sau pentru a accepta o legislație de acest tip de modificare. Am discutat acest lucru doar de principiu. Cum se va ajunge acolo încă nu a fost definitivat”, a precizat preşedintele.

Greșeala uriașă a lui Nicolae Ceaușescu! Ce a aflat cu 11 zile înainte să fie executat
GSP.RO

Greșeala uriașă a lui Nicolae Ceaușescu! Ce a aflat cu 11 zile înainte să fie executat

Horoscop 27 ianuarie 2020. Balanțele au furtună în relația de cuplu
HOROSCOP

Horoscop 27 ianuarie 2020. Balanțele au furtună în relația de cuplu