Mergi direct la conținut »
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Preşedintele Klaus Iohannis a publicat scrisoarea privind respingerea miniștrilor: „Nu au experiența necesară gestionării domeniului”

Preşedintele Klaus Iohannis a publicat scrisoarea privind respingerea miniștrilor: „Nu au experiența necesară gestionării domeniului”

Klaus Iohannis a anunţat că a transmis în scris refuzul său cu privire la propunerile pentru ministerele Justiţiei, Fondurilor Europene şi Românilor de Pretutindeni.  Președintele a argumentat că propunerile de miniștri nu au experiența necesară pentru a gestiona activitatea ministerelor. 

De Andreea Radu,

În scrisoarea de respingere a propunerii lui Eugen Nicolicea pentru funcția de ministru al Justiției, președintele transmite că ”persoana propusă nu deține experiența necesară gestionării domeniului complex al justiției”.

Respingerea lui Tit-Liviu Brăiloiu propus pentru funcția de ministru pentru românii de pretutindeni, șeful statului invocă același motiv ca și în cazul lui Nicolicea și cere ca următorul candidat să corespundă ”cerințelor referitoare la pregătirea generală, pregătirea în specialitatea domeniului, experiența în materie, instruirea și aptitudinile pentru funcția în domeniu, reputația neștirbită și moralitatea”.

Motive similare au fost invocate și în cazul respingerii candidaturii Oanei-Consuela Florea pentru funcția de ministru al fondurilor europene.

Înainte de a trimite scrisorile, Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă la Palatul Cotroceni.

Principalele declarații făcute de Klaus Iohannis:

  • PSD a produs cea mai slabă guvernare de după Revoluție. Zero autostrăzi, zero spitale, doar promisiuni, iar la capitolul realizări, nimic. Cu o excepție: la modificări pe legile justiției, la modificări pe Codurile penale, au lucrat mult și prost.
  • Se pune întrebarea retorică „De ce au lucrat PSD-iștii atât de mult și atât de intens pentru subjugarea justiției, pentru îndoirea legilor justiției?”. Păi răspunsul este cunoscut, arhicunoscut și clar: pentru a-l scăpa pe Dragnea de justiție. De asta lucrează PSD de doi ani și jumătate.
  • Pentru că, sigur, pentru PSD, este mult mai important să-i fie bine lui Dragnea decât să-i fie bine României sau să le fie bine românilor. Și, sigur, cum Dragnea și alții au probleme reale cu justiția, în Europa nu mai discută nimeni cu ei și atunci, cum Dragnea nu discută cu Europa, PSD are impresia că nici România nu mai trebuie să fie aproape de Uniunea Europeană. PSD se preocupă de probleme lui Dragnea, nu de problemele României sau ale românilor.
  • Înainte de sfintele sărbători de Paști, mi-au propus PSD-iștii o remaniere a acestui guvern, nu pentru a face guvernarea mai bună, nu vă faceți iluzii. S-au certat ei între ei, găștile, acolo în interiorul PSD, și au venit cu trei propuneri, persoanele propuse, Nicolicea, Florea și Brăiloiu. Și le-am spus atunci că nu sunt de acord cu această remaniere, fiindcă nu aduce nimic nou, nu aduce nimic bun și nu este făcută pentru a guverna mai bine.
  • Astăzi le-am dat PSD-iștilor refuzul meu și în scris, ca să înțeleagă mai bine că nu sunt de acord cu această remaniere.
  • În expunerea mea de până acum, se vede clar că apar 2 teme: justiția, care este sub atacul PSD-iștilor, și proasta guvernare, care încearcă prin ordonanțe de urgență să creeze impresia că lucrează pentru români. În realitate, această avalanșă de ordonanțe de urgență vrea să acopere lipsa de soluții. PSD-iștii nu au soluții pentru România!
  • Exact aceste 2 teme am propus românilor pentru referendum. Referendumul din 26 mai, care se ține împreună cu alegerile europarlamentare. Prima temă: Justiția. Aștept să spună românii că nu sunt de acord cu politicienii corupți, cu prima întrebare, în sensul că „Da, suntem de acord cu interzicerea… Suntem de acord cu interzicerea corupției!” am vrut să spun, dar, din păcate, așa departe nu putem să mergem și atunci putem să spunem: „Da, suntem de acord cu interzicerea amnistierii pentru fapte de corupție!” A doua chestiune: „Da, suntem de acord să se interzică ordonanțele de urgență în domeniul justiției și în domeniul politicii penale!”.
  • Iată că avem ocazia deosebită să decidem viitorul României pe 26 mai. Avem și alegeri europarlamentare, avem și referendum. Ambele, dragii mei, sunt despre viitorul României, despre viitorul european al României. Iar într-o democrație lucrurile în politică se schimbă prin vot. Așadar, votați pe 26 mai
Filmul descinderii polițiștilor în casa soției politicianului PNL asociat cu clanurile interlope. Adevăratele imagini
Recomandări

Filmul descinderii polițiștilor în casa soției politicianului PNL asociat cu clanurile interlope. Adevăratele imagini

 
Investigație Inclusiv: Caracatița medicamentelor de sute de mii de euro, vândute la negru în farmacii. Cum acționează rețeaua de trafic
Recomandări

Investigație Inclusiv: Caracatița medicamentelor de sute de mii de euro, vândute la negru în farmacii. Cum acționează rețeaua de trafic

 
Polițist din Brașov rezumă situația din România: „Hoții de buzunare pe care-i coboram acum 20 de ani din autobuze au ajuns ”dezvoltatori imobiliari” și politicieni și râd de noi!”
Recomandări

Polițist din Brașov rezumă situația din România: „Hoții de buzunare pe care-i coboram acum 20 de ani din autobuze au ajuns ”dezvoltatori imobiliari” și politicieni și râd de noi!”

 

Declarațiile lui Klaus Iohannis vin în contextul în care premierul Viorica Dăncilă i-a cerut în mai multe rânduri să motiveze, în scris, refuzul numirii în funcţie a celor trei  miniştri propuşi în urma remanierii Guvernului: Eugen Nicolicea, la Justiţie, Oana Florea, la Fonduri Europene şi Tit Liviu Brăiloiu, la relaţia cu românii de pretutindeni.

La sfârşitul lunii aprilie, premierul Viorica Dăncilă anunța că i-a trimis președintelui Klaus Iohannis o scrisoare prin care îi cerea să motiveze de ce a respins cele trei propuneri de miniștrii.

Foto: presidency.ro


Filiala PSD Sascut a dus elevi la mitingul de la Iași, iar acum îi învață să mintă că au fost în excursie!


 

Close
Închide
  Close