Mergi direct la conținut »
Viorica Dăncilă urmează să îl sune pe preşedintele Klaus Iohannis, pe motivarea refuzului remanierii celor trei miniştri
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Viorica Dăncilă urmează să îl sune pe preşedintele Klaus Iohannis, pe motivarea refuzului remanierii celor trei miniştri

Viorica Dăncilă urmează să îl sune pe preşedintele Klaus Iohannis, pe motivarea refuzului remanierii celor trei miniştri

Premierul Viorica Dăncilă urmează să îl sune pe preşedintele Klaus Iohannis, după şedinţa de Guvern. Şefa Executivului i-a cerut în mai multe rânduri să motiveze, în scris, refuzul numirii în funcţie a celor trei  miniştri propuşi în urma remanierii Guvernului: Eugen Nicolicea, la Justiţie, Oana Florea, la Fonduri Europene şi Tit Liviu Brăiloiu, la relaţia cu românii de pretutindeni.

De Valentina Postelnicu,

La sfârşitul lunii aprilie, premierul Viorica Dăncilă anunța că i-a trimis președintelui Klaus Iohannis o scrisoare prin care îi cerea să motiveze de ce a respins cele trei propuneri de miniștrii pentru portofoliile Justiției, Fondurilor Europene și Românilor de pretutindeni.

„I-am trimis azi o scrisoare în care i-am cerut să motiveze refuzul miniștrilor. Președintele se poate pronunța doar pe legalitate, nu pe oportunitate politică”, a declarat Viorica Dăncilă.

„Așteptăm motivarea pentru respingerea celor trei propuneri. Nu am făcut o referire la o persoană anume. Am observat că în societatea românească apar aceste manifestări de ură, dezbinare, jigniri. Am făcut o referire la modul general, nu la o anumită persoană. Președintele trebuie să ne dea motivarea respingerii, pentru că oportunitatea unor miniștri revine primului ministru. Prim ministrul răspunde pentru buna funcționare a Guvernului. Eu vreau să văd dacă sunt motive de legalitate, nu de oportunitate sau de pregătirea sau de lipsa de pregătire a cuiva”, mai spunea Dăncilă.

Premierul urmează să decidă dacă va propune alţi miniştri sau va merge cu restructurarea Guvernului, prin votul Parlamentului.

Această din urmă soluţie a fost propusă de liderii PSD, pentru a evita semnătura lui Klaus Iohannis, pe propunerile de miniştri. Şefa Executivului a refuzat, însă, varianta colegilor din partid, şi a preferat să numească miniştri interimari, la cele trei portofolii.

Interimatele la Justiţie, Fonduri Europene şi ministerul pentru relaţia cu Parlamentul expiră la începutul lunii iunie.


Citeşte şi:

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2019 | Barometrul Academiei Române: Peste 39 la sută dintre români vor merge „sigur” la vot

 
 
Close
Close
Închide