Mergi direct la conținut »
Klaus Iohannis, despre moţiunea de cenzură anunţată de Opoziţie: "Foarte clar că este oportună!". Despre disputele dintre PNL şi USR: "Aceste asperităţi vor dispărea pe parcurs"
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Klaus Iohannis, despre moţiunea de cenzură anunţată de Opoziţie: "Foarte clar că este oportună!". Despre disputele dintre PNL şi USR: "Aceste asperităţi vor dispărea pe parcurs"

Klaus Iohannis, despre moţiunea de cenzură anunţată de Opoziţie: „Foarte clar că este oportună!”. Despre disputele dintre PNL şi USR: „Aceste asperităţi vor dispărea pe parcurs”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Palatul Cotroceni, că speră că Opoziţia scrie ultimele fraze la moţiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de Viorica Dăncilă, el precizând că asperităţile dintre partidele de Opoziţie, PNL şi USR, vor dispărea pe parcurs.

De Valentina Postelnicu,

Şeful statului s-a referit, în declaraţia de la Cotroceni, şi la alegerea în fruntea Camerei Deputaţilor a social-democratului Marcel Ciolacu.

„Nu ştiu dacă au fost astfel de discuţii şi ce conţinut au avut dar ştiţi bine, că, dacă vine vorba de stat de drept şi respectarea regulilor, eu sunt total împotriva acestor trocuri şi sper că nu s-a întâmplat aşa ceva”, a spus Klaus Iohannis, despre implicarea premierului Viorica Dăncilă în negocierea susţinerii pentru candidatul PSD, în urma nemulţumirilor celor de la ALDE, privind votul din Senat pe raportul favorabil al cererii DNA de începere a urmăririi penale în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu.

Preşedintele a spus că aşteaptă să vadă cum se comportă acest noul preşedinte al Camerei şi ce influenţă va avea asupra procesului de legiferare.

Despre moţiunea de cenzură anunţată de Opoziţie, după rezultatul alegerilor europarlamentare, preşedintele a spus că este oportună. „Foarte clar că este oportună, cum să nu fie oportună, după ce PSD a pierdut alegerile? Cred că Opoziţia scrie ultimele fraze la mo’ihnea de cenzură. Eu aşa aş face”, a spus el

Şeful statului a fost întrebat şi cum vede schimbul de replici dintre liderii de la PNL şi USR. „Aceste asperităţi or să dispară pe parcurs”, a comentat preşedintele.

PNL, prin vocea lui Ludovic Orban, a anunţat deja că demarează discuţii cu fiecare parlamentar, pentru a schimba configuraţia din Parlament.


Citeşte şi:

5 puncte esențiale despre europarlamentare: PSD, la cel mai slab rezultat istoric, comparabil doar cu venirea CDR, prima alternanță la guvernare!

Close
Închide
  Close