Mergi direct la conținut »
Klaus Iohannis cere Guvernului să nu introducă taxe noi: "Aruncă în haos economia, va face viaţa românilor mai scumpă"
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Klaus Iohannis cere Guvernului să nu introducă taxe noi: "Aruncă în haos economia, va face viaţa românilor mai scumpă"

Klaus Iohannis cere Guvernului să nu introducă taxe noi: „Aruncă în haos economia, va face viaţa românilor mai scumpă”

Preşedintele Klaus Iohannis a avut o reacţie dură la Ordonanţa anunţată de Eugen Teodorovici privind introducerea de noi taxe şi impozite. "Aruncă în haos economia! Cu toţii vom plăti mai mult pentru curent şi gaz, pentru telefonie şi internet", a spus şeful statului, care a făcut apel la Guvern să se răzgândească şi să revină cu o formă sustenabilă, după consultarea tuturor celor implicaţi. Totodată, șeful statului a anunţat că va merge la toate şedinţele de Guvern.

De Valentina Postelnicu,

Preşedintele Klaus Iohannis a spus că anunţul lui Eugen Teodorovici privind Ordonanţa care introduce noi taxe îl duce cu gândul la o afirmaţie făcută de premierul Viorica Dăncilă, în discursul de după învestire, când a spus că nu va introduce noi impozite şi taxe.

„Iată că a trecut niciun an şi introduce noi impozite şi taxe. Această OUG nu a fost discutată cu partenerii din mediul economic sau mediul instituţional al statului, nu are o analiză de fundamentare, vine cu idei nemaiauzite până acum. Aruncă în haors economia. Se prevede acolo supraimpozitarea companiilor din domeniul energetic, singurul rezultat pe care îl putem ghici este că vom plăti cu toţii mai mult pentru curent şi gaz, alt rezultat nu văd acum”, a spus preşedintele.

 

Klaus Iohannis a mai arătat că a primit asigurări de la companiile din telecomunicaţii că îi va afecta şi pe ei.

„Vom plăti mai mult şi pentru internet, şi pentru telecomunicaţii. Pe scurt, ne aşteptăm ca toate să se scumpească, se introduc nenumărate schimbări, adaptări, în ultimul moment, fără consultări şi o dezbatere transparentă şi o analiză de fundamentare. Se introduce un nou concept, taxa din lăcomie. Din lăcomia pesediştilor, care vor lua bani mai mulţi şi îi vor gestiona cum vor dori ei. Aceste lucruri vor da peste cap toată economia şi bugetele tuturor românilor. Astfel de măsuri sunt prost gândite, aduse în ultimul moment, vor fi plătite de oamenii de rând”, a mai spus şeful statului.

Alina e doctoriță în Timișoara. Incredibil cum a ajuns medic specialist! Pe mâinile cui ne dăm sănătatea
Recomandări

Alina e doctoriță în Timișoara. Incredibil cum a ajuns medic specialist! Pe mâinile cui ne dăm sănătatea

El a spus că face apel la Guvern să se răzgândească  în privinţa acestei OUG şi să revină cu o formă care este sustenabilă.

„Această OUG este un motiv de îngrijorare pentru toţi românii, nu se reglementează chestiuni formale, ci este o OUG care va face viaţa românilor mai scumpă”, a spus preşedintele.

Şeful statului a anunţat că va merge la toate şedinţele de Guvern, în contextul în care Executivul ar putea pune pe ordinea de zi şi această Ordonanţă, joi.


Citeşte şi:

VIDEO/ Au rămas liceenii doamnei Tamara Buciuceanu-Botez. Actrița a fost sărbătorită pentru 65 de ani de activitate pe scena de la Teatrul Metropolis

Close
Închide
  Close