Mergi direct la conținut »
Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, anunță noi taxe: "E o măsură care să protejeze românul"
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, anunță noi taxe: "E o măsură care să protejeze românul"

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, anunță noi taxe: „E o măsură care să protejeze românul”

Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor, a vorbit azi despre noile reglementări fiscale pe care le are are în vedere pentru anul 2019. 

Eugen Teodorovici a vorbit despre o nouă măsură, una care „să protejeze românul”.

„Știm că profitul este printre cele mai mari la nivel european, știm nivelul creditelor neperformate, care se vând la firme din grup. Aud că băncile sunt parteneri loiali în economie.

Eu știu că ambii parteneri trebuie să câștige. Știm foarte bine diferența dintre dobânda la depozite și la credite, reprezintă pentru bănci un profit. Putem și noi, ca Guvern, să aplicăm niște măsuri”, a spus Teodorovici.

„În funcție de lăcomia băncilor, vom vedea impactul acestei măsuri”

Taxa este 0 dacă nivelul mediu al ROBOR la 3 şi 6 luni rămâne la 1,5% sau mai mic. Taxa va fi 0,2%, dacă media nivelului ROBOR la 3 şi 6 luni este cuprinsă între 1,5 şi 2% şi creşte la 0,4%, dacă media ROBOR este între 2 – 2,5%, inclusiv.

Taxa creşte la 0,6% dacă media ROBOR este între 2,5 – 3% şi la 0,9%, dacă Robor este între 3 – 3,5%. Dacă media trimestrială ROBOR depăşeşte cu peste 2 puncte procentuale pragul de referinţă, taxa de 0,9 % creşte progresiv cu câte 0,3 puncte procentuale la fiecare depăşire de 0,5 puncte procentual.

„În funcție de lăcomia băncilor, vom vedea impactul acestei măsuri”, a mai explicat ministrul. 

Teodorovici a mai vorbit și despre fondul de investiții de 10 miliarde de euro, despre scăderea taxelor în domeniul construcțiilor și s-a lăudat cu o creștere a punctului de pensie.


Secureanu vrea să o ducă pe „Vrăbi” în Italia, de Sărbători. Instanța e de acord, DNA se opune. Prima ieșire din țară, după ce a fost acuzat că a delapidat Spitalul Malaxa cu 2 milioane de lei

 

Close
Închide
  Close