Mergi direct la conținut »
Klaus Iohannis, la Summit-ul PPE de la Bucureşti: "Ne trebuie votul românilor, şi îl vom avea! PSD a îmbrăcat haina falsului patriotism, cu o retorică antieuropeană"
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Klaus Iohannis, la Summit-ul PPE de la Bucureşti: "Ne trebuie votul românilor, şi îl vom avea! PSD a îmbrăcat haina falsului patriotism, cu o retorică antieuropeană"

Klaus Iohannis, la Summit-ul PPE de la Bucureşti: „Ne trebuie votul românilor, şi îl vom avea! PSD a îmbrăcat haina falsului patriotism, cu o retorică antieuropeană”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, în cadrul Summit-ului PPE de la Bucureşti, că alegerile europarlamentare sunt importante, el atacând PSD, care "a îmbrăcat haina falsului patriotism, cu o retorică antieuropeană".

De Valentina Postelnicu,

„Ne trebuie votul românilor, şi îl vom avea. Aaceastă întâlnire este foarte specială, fiindcă ne pregătim de alegerile europarlamentare, şi în această ecuaţie, recunosc, că mă buicur c âl avem alături de noi pe canmdidatul PPE, prietenul meu Manfred Weber”, a spus Klaus Iohannis, la reuniunea popularilor europeni de la Romexpo.

El a arătat că „lupta pentru o Europă mai bună este lupta noastră, a tuturor ceor pentru care Europa este sinonimă cu pacea, prosperitatea tuturor cetăţenilor”.

„Anul acesta, în care au loc alegeri pentru PE, este unul simbolic. Sunt 30 de ani de cândd regimurile totalitare au dispărut. În sfârşit, sunt 30 de ani de democraţie, de când ne-am recâştigat libertatea de a ne putea întoarce după, mari suferinţe, în marea familie europeană din care facem parte. Noi încă ne amintim ce înseamană tirania, dictatora mediocrităţii care ţine la putere un grup de privilegiaţi ai momentului, în timp ce cetăţeni oneşti îşi pierd libertatea şi dreptul la un trai decent. Dramele acelor ani nu se vor mai repeta, nu în Europa ,nu atât timp cât depinde de noi să împiedicăm asta”, a spus preşedintele.

Potrivit şefului statului, alegerile din acest an sunt mult mai importante pentru că Europa nu se poate întoarce în timp.

„Este resposabilitatea noastră, a tuturor, să dăm startul unei noi era de prosperitate şi siguranţă. Ne despart două luni de momentul scrutinului, şi, din păcate, aceste alegeri capătă o importanţă deosebită. Eeste şi un moment cu o profundă valenţă civică. Absenteismul înseamnă să le permitem altora să hotărască în locul nostru. Voi, lideri regionali şi locali, sunteţi interfaţa directă cu oamenii şi vă îndemn să le transmiteţi aceste lucruri cetăţenilor din comunităţile pe care le păstoriţi. Votul este cea mai bună formă de răspuns şi sancţiune la discursul populist, demagogic, care a devenit virulent în ultima vreme în Europa dar şi în România”, a arătat Iohannis.

Cine e femeia care a murit săracă și cu datorii, dar cu 1,5 milioane de euro în casă
Recomandări

Cine e femeia care a murit săracă și cu datorii, dar cu 1,5 milioane de euro în casă

El a atacat dur PSD, în discurs. „Observăm că unele partide politice de la noi, şi mă refer în primul rând la PSD, au îmbrăcat haina falsului patriotism, al naţionalismului de faţadă şi, folosindu-se de o retorică antieuropeană, încearcă să câştige capital electoral inducând oamenilor teama şi lipsa de încredere în proiectul şi valorile Uniunii. Este modul pesedist cinic şi iresponsabil de a face politică. Dovada maximei ipocrizii este să negi chiar principiile pe baza cărora a fost întemeiată Uniunea Europeană, să ataci instituţiile europene care îţi critică derapajele antidemocratice şi, în acelaşi timp, să ceri votul oamenilor pentru a trimite reprezentanţii partidului tău să facă parte tocmai din aceste instituţii. A fi bun român şi patriot nu înseamnă să fii în antiteză cu Bruxellesul. Dimpotrivă, România este Europa şi Europa este România! România noastră, România europeană înseamnă bunăstare, prosperitate, justiţie independentă şi stat de drept”, a afirmat Iohannis, la Summitul liderilor locali şi regionali ai Partidului Popular European, care are loc la Bucureşti.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea


Citeşte şi:

Primele filmări de la Mărculești, lagărul care apare în documentele istorice găsite în dosarul ”Moscova 2”!

Close
Închide
  Close